top of page

BLUE STAR NAXOS :ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ BLUE STAR (ΠΛΗΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

EΙΣΑΓΩΓΗ|INTRODUCTION Ακόμη ένας χειμώνας μας αφήνει ,ίσως ο δυσκολότερος όλων με πολλούς νοτιάδες και βοριάδες μεγάλων εντάσεων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει και το έργο των ναυτικών που δίνουν την ψυχή τους στις ελληνικές θάλασσες για να μεταφέρουν καθημερινά το επιβατικό κοινό με ασφάλεια στον προορισμό τους .

[endif]

Στο Β.Α Αιγαίο τα πράγματα σίγουρα ήταν πιο δύσκολα με το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ έναν ολόκληρο χρόνο να εξυπηρετεί αδιάκοπα με ασφάλεια τον Άγιο Ευστράτιο , την Λήμνο και να τερματίζει στην Καβάλα . Έτσι το πλοίο έπρεπε επιτέλους να πάει για την επισκευή του ώστε να είναι έτοιμο για την θερινή σεζόν . [endif] ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΜΑΝΟΥΒΡΑ | ΕΝTERING IN PORT OF KAVALA & MANEUVER

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Τα ερωτήματα ήταν πράγματι πολλά και όλοι βρισκόμασταν στην αναμονή για το ποιο τελικά θα είναι το πλοίο που θα αντικαθιστούσε το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ . Λίγες μέρες αργότερα οι απαντήσεις που δόθηκαν από την εταιρία μας άφησαν έκπληκτους, αφού δύο μπλε αστέρια θα ήταν αυτά τα οποία θα έπαιρναν το ρόλο τους στο Β.Αιγαίο .Tο πρώτο ο γνώριμος ΔΙΑΓΟΡΑΣ όπου είχαμε την τιμή και την ευκαιρία να δούμε πέρυσι στα γαλάζια νερά του Β.Αιγαίου ,έχοντας το πρωταγωνιστικό ρόλο στην άγονη γραμμή που εξυπηρέτησε με επιτυχία.

Η μεγάλη όμως έκπληξη για εμάς ήταν ένα πλοίο που είναι πραγματικά άρρητα συνδεδεμένο με τις πανέμορφες Κυκλάδες . Το μπλε αστέρι ακούει στο όνομα ενός από τα πιο φημισμένα νησιά στην Ελλάδα . Φίλες και φίλοι σας παρουσιάζουμε το πανέμορφο κορεάτικο βαπόρι F/B BLUE STAR NAXOS !! . ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ BLUE STAR NAXOS |WELCOME BLUE STAR NAXOS Στις 25/4/19 Μ.Τετάρτη και μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη του ώρα άφιξης το BLUE STAR NAXOS αρχίζει να αχνοφαίνεται ανοιχτά της Καβάλας ,μέσα σε ένα σκηνικό ομίχλης. Το μπλε κορεάτικο σκαρί πλησιάζει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην μακεδονική πόλη . Με την αεροδυναμική που το χαρακτηρίζει και με μία αριστερόστροφη εντυπωσιακή μανούβρα μας καλωσορίζει . Λόγω των μεγάλων ελκτικών ικανοτήτων του η διαδικασία της μανούβρας και της πρόσδεσης έγιναν σε ελάχιστα λεπτά .

Οι χαρακτηριστικοί τιρκουάζ κάβοι πέφτουν πάνω στις χρυσαφένιες μπίντες και το ''ΝΑΞΟΣ'' όπως το αποκαλούν πολλοί δένει στο λιμάνι της Καβάλας ,τραβώντας τα βλέμματα όλων . Άμεσα ξεκινάει η αποβίβαση των επιβατών και η εκφόρτωση των οχημάτων χάρις στον εξαιρετικό συντονισμό του προσωπικού που βρίσκεται στα γκαράζ του πλοίου . [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Η ομάδα του Kavala Port News είχε την χαρά και την ευκαιρία να επισκεφτεί το πλοίο ,να συνομιλήσει με το ζεστό φιλόξενο και ευδιάθετο πλήρωμα ,απαθανατίζοντας με τον φακό της τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους , και την σύγχρονη μοντέρνα και αεροδυναμική γέφυρα .Δυστυχώς το τμήμα του μηχανοστασίου δεν μπορέσαμε να το επισκεφτούμε λόγω εργασιών που γινόντουσαν.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ & ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |HISTORY OF THE SHIP & SPECIFICATIONS To πανέμορφο Ε/Γ -Ο/Γ BLUE STAR NAXOS ξεκίνησε να ναυπηγείται το 2001 στα ναυπηγεία Daewoo στην Κορέα και πραγματικά έμελλε να ήταν το αστέρι που θα άλλαζε την ιστορία στις Κυκλάδες μαζί με το αδερφάκι του BLUE STAR PAROS περνώντας από την κλασσική εποχή των συμβατικών καραβιών που υπήρχε μέχρι τότε στην σύγχρονη επιβατηγό ναυτιλία .

Δείτε στον παραπάνω πίνακα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου

Στις 27 Φεβρουαρίου του 2002 το BLUE STAR NAXOS έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το νερό και πιο συγκεκριμένα στο ''κορεάτικο''. Στις 7 Ιουνίου του 2002 παραλαμβάνεται από την εταιρία του BLUE STAR FERRIES . Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων το ΝΑΞΟΣ θα βάλει πλώρη για τα ελληνικά νερά οπότε και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 24 Ιουνίου του 2002 με πλοίαρχο τον Δημήτριο Παούρη .Το λαμπρό ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ θα εγκαινιαστεί στο ομώνυμο νησί του ,την Νάξο στις 30 Ιουνίου του 2002 από τον σπουδαίο συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη .

Λίγες μέρες αργότερα το BLUE STAR NAXOS θα σαλπάρει για πρώτη φορά από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Κυκλαδονήσια . 17 χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους νησιώτες των Κυκλάδων στηρίζοντας το από το φανατικό κοινό του τόσο εκείνου όσο και το αδελφού του BLUE STAR PAROS .

 

ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΚΑΡΑΖ |BOOKING - KNOWLEDGE & GARAGE PRESENTATION Η Επιβίβαση μας ξεκινάει από το deck 3 πατώντας τον κεντρικό καταπέλτη του πλοίου . Αριστερά και δεξιά βρίσκονται δύο μικρότεροι καταπέλτες που είναι για τους επιβάτες και χρησιμοποιούνται στα δρομολόγια των Κυκλάδων σε γραμμές πιο απαιτητικές ,αλλά και στις θερινές περιόδους όπου η κίνηση είναι πολύ αυξημένη ώστε να διαχωρίζονται οχήματα και επιβάτες και να μην υπάρχουν προβλήματα . Στο αριστερό μέρος βρίσκεται η πορτοκαλί ενδεικτική λωρίδα όπου χρησιμοποιείται από τα άτομα Α .Μ .Ε .Α για τις ανάγκες τις επιβίβασης/αποβίβασης.

Κατά την είσοδο μας στο πλοίο στα δεξιά μας υπάρχουν σιδερένιες κατασκευές με ονοματισμένες ταμπέλες όπου εκεί φυλάσσονται με ασφάλεια από το έμπειρο πλήρωμα του πλοίου όλες οι αποσκευές αλλά και τα δέματα των επιβατών που ταξιδεύουν σε κάθε νησί.

Μπαίνοντας στο κύριο γκαράζ του πλοίου παρατηρούμε την μεγάλη άνεση χώρου .Εκεί όπως μας εξηγεί και ο Υποπλοίαρχος Νίνος Χαράλαμπος <<το γκαράζ έχει την δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια χάρις την έμπειρη ομάδα και τις οδηγίες του υπεύθυνου φόρτωσης και στα 2 επίπεδα του 240 οχήματα. Επίσης διαθέτει και πατάρια τα οποία χρησιμοποιούνται σε περιόδους με πολύ κίνηση όπως τα καλοκαίρια>>.

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Στα καταστρώματα 4 & 5 φιλοξενούνται τα υπόλοιπα δύο τμήματα των γκαράζ.

Το γκαράζ {Garaze 5} του BLUE STAR NAXOS εδώ μπορούν να φορτωθούν μέχρι και 50 οχήματα

 

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ | ENTRANCE & INTERIOR SPACES OF THE SHIP Προχωρώντας και χρησιμοποιώντας τις κυλιόμενες σκάλες του πλοίου οδηγούμαστε στο Deck 6 και στην Reception του BLUE STAR NAXOS .

Η είσοδος στο πλοίο

 

Οι κυλιόμενες σκάλες μας οδηγούν στην Reception

Eκεί θα μας υποδεχτούν με το ζεστό τους χαμόγελο, ο υπεύθυνος της Reception ''Αθανάσιος Τζενεβράκης'' και ο προϊστάμενος αρχιθαλαμηπόλος ''Αγγελος Γασπαράτος'' όπου και θα μας ξεναγήσει στα ενδότερα του πλοίου .

Αριστερά ο Προϊστάμενος Αρχιθαλαμηπόλος κ. Άγγελος Γασπαράτος και δεξιά ο υπεύθυνος της Reception του πλοίου κ. Αθανάσιος Τζενεβράκης.

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

<< Το πλήρωμα της Reception είναι πάντα στην διάθεση του κόσμου για να τον εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ,να λύσει τυχόν απορίες που μπορεί να έχουν προκληθεί αλλά και να τους ευχηθεί ένα καλό και όμορφο ταξίδι>>. Μας απαντούν και οι δύο σε σχετική μας ερώτηση.

Δίπλα ακριβώς από την Reception θα βρούμε το σαλόνι οικονομικής θέσης .Μπλε ηλεκτρικ και χακί όμορφες αναπαυτικές πολυθρόνες με στρογγυλά λευκά τραπεζάκια συνθέτουν ένα όμορφο σκηνικό .Στην διάρκεια του ταξιδιού ο επιβάτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει στο FLOCAFE BAR τον καφέ του ,το αναψυκτικό του ή και το σνακ του . Απέναντι ακριβώς συνεχίζοντας το σαλόνι οικονομικής θέσης βρίσκονται αναρτημένες μικρές τηλεοράσεις LCD όπου δείχνουν διαφημιστικά σποτάκια , χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες για τους προορισμούς που ακολουθούν αλλά και όλες τις υπηρεσίες και τα πακέτα προσφορών που θα βρουν οι επιβάτες εν πλω .

Επιπροσθέτως στον ίδιο χώρο βρίσκονται και το φορητό ATM για τις χρηματικές αναλήψεις και συναλλαγές ενώ δίπλα βρίσκεται και το κατάστημα του πλοίου στο οποίο θα βρούμε πληθώρα πραγμάτων όπως δώρα ,souvenir του πλοίου ,ρούχα ,παιχνίδια , αρώματα ,βιβλία - περιοδικά ,διαφημιστικά της εταιρίας ,κ.α

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

Προχωρώντας θα συναντήσουμε ένα από τα 2 τμήματα αεροπορικών καθισμάτων . Τα αεροπορικά καθίσματα τα επιλέγουν πολλοί επιβάτες καθώς στα πολύωρα ταξίδια είναι τα κατάλληλα . Μεγάλα καθίσματα σε λαδί χρώμα και όμορφες κουρτίνες συνθέτουν ένα ήσυχο και αρμονικό αποτέλεσμα για την ξεκούραση του κάθε επιβάτη .

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο πλοίο ο επόμενος χώρος που θα δούμε είναι το σαλόνι διακεκριμένης ή αλλιώς πρώτης θέσης . Ένας μεγάλος και ευάερος χώρος που αποτελείτε από μωβ και μπεζ -καφέ αποχρώσεις σε καναπέδες γωνιακούς ,κυκλικούς αλλά και πολυθρόνες . Ανάμεσα σε μία φουτουριστική και μοντέρνα διακόσμηση καλύπτουν και τις πιο επίσημες καταστάσεις . Ακριβώς στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το δεύτερο FLOCAFE BAR όπου κάποιος μπορεί να πιει το ποτό του ή το κοκτέιλ ,με θέα το απόλυτο γαλάζιο .

Το σαλόνι διακεκριμένης ή Α'θέσης του πλοίου και ο υπεύθυνος του Γεώργιος Τσάγκας

[endif]

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Διασχίζοντας τους διαδρόμους θα βρούμε τα καρτοτηλέφωνα που διαθέτει το πλοίο για τις άμεσες επικοινωνιακές σας ανάγκες.

 

ΕΣΤΙΑΣΗ |GOODYS RESTAURANT

Λίγο πιο μετά καθώς προχωράμε προς την πρύμνη του πλοίου θα συναντήσουμε το εστιατόριο GOODYS BURGER HOUSE & RESTAURANT . Ένας άνετος και φωτεινός χώρος με μπεζ καρέκλες και γυαλιστερά τραπεζάκια κατάλληλος για να γευματίσουν οι επιβάτες επιλέγοντας ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων και καλύπτοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους πάντα με ένα δροσιστικό αναψυκτικό .

Το προσωπικό του GOODYS RESTAURANT σας εγγυάται μία γευστική πανδαισία τηρώντας πάντοτε τους κανόνες υγιεινής . Καθαρά και γρήγορα τα GOODYS είναι μία καινοτομία της BLUE STAR FERRIES όπως και τα FLOCAFE BAR που εισήγαγε στα πλοία του στόλου της . Επίσης μπορείτε να γευτείτε και το επιδόρπιο σας σύμφωνα πάντα με το μενού της ημέρας που αναρτούν οι υπεύθυνοι εστίασης . [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

από αριστερά προς δεξιά : κ.Μιχάλης Φούκας,κ.Στέφανος Λαρίσης ,κ.Δημήτρης Καραμπουλης αποτελούν το προσωπικό εστίασης που πλαισιώνουν στο πλοίο.

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση Η Blue Star Ferries εφαρμόζει σε όλα τα πλοία του στόλου της το «Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων ISO 22000». Την πιστοποίηση κατά ISO 22000 διαθέτουν τα καταστήματα Goody’s στα πλοία του στόλου.

 

ΚΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ |CABINS & AIR SEATS

Τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου θα ολοκληρώσουμε με την ξενάγηση μας στις καμπίνες του πλοίου . Το BLUE STAR NAXOS διαθέτει 27 καμπίνες πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε επιβάτη .

Στο ΒLUE STAR NAXOS ξέρεις ανά πάσα στιγμή που βρίσκεσαι καθώς στο πλοίο υπάρχουν σχέδια σε όλα τα καταστρώματα.

Από αυτές οι 14 είναι τετράκλινες εξωτερικές και χρησιμοποιούνται ή επιλέγονται κυρίως από οικογένειες με συνοδεία παιδιών . Στις καμπίνες αυτές περιμένει τους μικρούς μας φίλους μία έκπληξη . Ο BlueStarino τους υποδέχεται και τους υπόσχεται ένα ευδιάθετο και συναρπαστικό ταξίδι μέσα από δραστηριότητες που θα βρουν εντός του πλοίου .

Στο πλοίο επίσης υπάρχουν 7 ακόμη εσωτερικές καμπίνες που επιλέγονται και χρησιμοποιούνται από τους επιβάτες .Στο πλοίο επίσης υπάρχουν 2 καμπίνες που είναι για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι πλήρως εξοπλισμένες και προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους πάντα με ασφάλεια .

Τέλος στο πλοίο υπάρχουν οι καμπίνες πληρώματος και δύο καμπίνες για τους μικρούς μας τετράποδους φίλους . Τα κατοικίδια έχουν τον δικό τους χώρο. Το πλήρωμα βρίσκεται πάντα stand by για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των επιβατών στο BLUE STAR NAXOS ,και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά όπως θα δούμε παρακάτω . Έτσι οι ιδιοκτήτες μπορούν να απολαύσουν παρέα με τους μικρούς τετράποδους φίλους ένα άνετο ταξίδι καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοικίδιων τους .

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

Στο ίδιο ντεκ βρίσκεται και ένα ακόμη τμήμα αεροπορικών καθισμάτων το οποίο είναι στην ίδια φιλοσοφία με το παραπάνω που σας παρουσιάσαμε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ | PRESENTATION OF EXTERIOR SPACES

Η ξενάγηση συνεχίζεται τώρα πλέον στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου και το DECK 7 όπου βρίσκεται ένας ειδικά διαμορφωμένος συστεγασμένος χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και τους χειμερινούς . Στον ίδιο χώρο βρίσκεται ακόμα ένα bar έτσι ώστε ο κάθε επιβάτης να μπορεί να προμηθευτεί είτε τον καφέ και το αναψυκτικό του ή και το σνακ του και να το απολαύσει ατενίζοντας το πέλαγος .

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Ανεβαίνοντας τις σκάλες οδηγούμαστε στο 8ο deck όπου αντικρίζουμε το τελευταίο εξωτερικό μπαρ του πλοίου και ένα ακόμη μεγαλύτερο χώρο για την παραμονή των επιβατών εν πλω. Προχωρώντας προς την πλώρη αντικρίζουμε τα σύγχρονα σωστικά μέσα που έχει το πλοίο για να καταλήξουμε στο ελικοδρόμιο το οποίο χρησιμοποιείτε σε έκτακτες ανάγκες.

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Ακόμη υπάρχουν και οι ειδικοί χώροι φύλαξης κατοικίδιων με υπευθυνότητα και σεβασμό με την επίβλεψη από μέλη του πληρώματος .

 

TΣΙΜΙΝΙΕΡΑ & ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ | FUNNEL & MIRROR BOW

Στα εξωτερικά καταστρώματα κυριαρχεί το σήμα κατατεθέν της BLUE STAR το μπλε αστέρι στην τσιμινιέρα του πλοίου .

 

Στην συνέχεια μας ξεναγεί στο πλωριό τμήμα του πλοίου ο υποπλοίαρχος κ .Χαράλαμπος Νίνος . Η θέα προς την πλώρη μαγευτική, ενώ αν κοιτάξουμε ψηλά θα δούμε τον υπέροχο καθρέπτη του πλοίου με φόντο τα παράθυρα της γέφυρας . Όλα τακτοποιημένα στο πλωριό κατάστρωμα ,ώστε το έργο του ναυκλήρου και των ναυτών να γίνεται συντονισμένα, ασφαλές, και άμεσα για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και ατυχήματα .

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Σε αυτό το σημείο κλείνοντας με την ξενάγηση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους να υπογραμμίσουμε τα εξής​

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ &ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝ ΠΛΩ |CONDITIONS & SERVICES ON BOARD[if !supportLineBreakNewLine]

  • Το πλοίο απαρτίζεται από πλήρη κλιματισμό χειμώνα και καλοκαίρι ανάλογα τις καιρικές συνθήκες .

  • Το πλοίο παρέχει υψηλές υπηρεσίες τηλεϊατρικής κάλυψης καθώς επίσης και αίθουσα αναρρωτηρίου.

  • Στο πλοίο παρέχεται δωρεάν ασύρματο ίντερνετ για όλους τους επιβάτες.

 

[endif]ΓΝΩΡΙΜΙΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ |BRIDGE PRESENTATION

Συνεχίζουμε λοιπόν για την γέφυρα του πλοίου . Το ''Βασίλειο των αξιωματικών'' Στην γέφυρα μας υποδέχονται θερμά ο 'Υπαρχος του πλοίου Cpt Σπύρος Βέζος και ο Ύποπλοίαρχος Cpt Νίνος Χαράλαμπος . Εκείνοι θα μας ξεναγήσουν και θα μας αναφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τα συστήματα που διαθέτει το πλοίο .

Πανοραμική άποψη της γέφυρας |Panoramic photo of bridge Mε κορεάτικη σχεδίαση από την αριστερή μέχρι και την δεξιά βαρδιόλα και εξοπλισμένη με τα καλύτερα σύγχρονα όργανα και συστήματα της ναυσιπλοΐας βρίσκεται πιστά στην λίστα με τις καλύτερες γέφυρες επιβατηγών πλοίων στην ελληνική ακτοπλοΐα .

Τα χειριστήρια του BLUE STAR NAXOS

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τον πλοίαρχο του πλοίου Cpt Nικόλαο Πετράκη που μας δέχτηκε στο πλοίο κατόπιν συνεννόησης με την εταιρία αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν κοντά μας στο εν λόγω αφιέρωμα . Ωστόσο θα θέλαμε να του ευχηθούμε σε εκείνον και στο πλήρωμα καλά ταξίδια. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |MECHANICAL SPECIFICATIONS

Μπορεί να μην επισκεφτήκαμε το τμήμα του μηχανοστασίου για τους λόγους που σας προαναφέραμε ,μπορούμε όμως να σας δώσουμε τα κύρια μηχανικά στοιχεία του πλοίου εκεί όπου βρίσκεται και η καρδιά του BLUE STAR NAXOS .

Το πλοίο αποτελείται από σύγχρονες μηχανές Wartsila που θεωρούνται οι καλύτερες και του δίνουν το εκτόπισμα της ταχύτητας που χρειάζεται αγγίζοντας τους 25 κόμβους στην τελική του ταχύτητα . Eπίσης το πλοίο διαθέτει και Bow Thruster Rolls Royce 950 kw που το βοηθά σημαντικά στις μανούβρες ,αλλά κυρίως σε νησιά που έχουν δύσκολα λιμάνια και απαιτούνται λεπτοί και σωστοί χειρισμοί.

 

INTERWIEWS| ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΥΠΑΡΧΟΣ - BLUE STAR NAXOS ΣΠΥΡΟΣ ΒΕΖΟΣ

Με καταγωγή από την όμορφη Πάτρα σπούδασε στην σχολή εμποροπλοιάρχων της Πρέβεζας και ξεκίνησε την καριέρα του στα γκαζάδικα του Προκοπίου και αργότερα στου Μαρμαρά. Στην συνέχεια συνέχισε στην εταιρία SUPERFAST FERRIES μέχρι το 2010 ενώ μετά έκανε ένα μικρό πέρασμα από τα πλοία της ΕΚΟ και συγκεκριμένα ΕΚΟ 1 και ΕΚΟ 2 μέχρι το 2013 οπότε και επέστρεψε πάλι στον όμιλο της Αtttica Group.

Επιστρέφοντας, πέρασε από τα πλοία BLUE STAR PATMOS ,BLUE GALAXY,BLUE STAR PAROS και συνεχίζει στο ΒLUE STAR NAXOS.

Ο Ύπαρχος του F/B BLUE STAR NAXOS Σπύρος Βέζος επί το έργον

Στην ερώτηση μας για το ποιο είναι το αγαπημένο του καράβι μας απαντάει ότι << Το κάθε καράβι είναι μοναδικό, όλα τα αγαπάς και όλα τα σέβεσαι γιατί είναι το σπίτι μας.>>

Tέλος τόνισε πως ήταν η πρώτη φορά που ήρθε το πλοίο αλλά και ο ίδιος στην γραμμή της Καβάλας και πραγματικά η φιλοξενία του κόσμου ήταν πολύ ζεστή .

 

ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΣ BLUE STAR NAXOS ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

Με καταγωγή από την Κεφαλλονιά ο κύριος Άγγελος Γασπαράτος έχει ξεκινήσει την καριέρα του στην ROYAL του κύριου Παναγόπουλου και μετέπειτα στην SUPERFAST. Έχοντας περάσει από τα θρυλικά SUPERFAST 4,SUPERFAST 5,SUPERFAST 6 αλλά και από τα τελευταία SUPERFAST 11 και SUPERFAST 12 καθώς και από άλλα πλοία του ομίλου.

Ο κύριος προϊστάμενος έχοντας μεγάλη πείρα και γνώση για το πώς μπορεί να ευχαριστηθεί ένας επιβάτης το ταξίδι του με το πλοίο έχει προσαρμόσει όλη την ομάδα του ξενοδοχειακού έτσι ώστε και ο πιο δύσκολος επιβάτης να μείνει ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες της ομάδας του.

ο ίδιος δηλώνει πολύ ικανοποιημένος αφού ο κόσμος αγαπά πολύ δείχνοντας την προτίμηση του στο πλοίο <<Αυτό είναι συλλογικό αποτέλεσμα και για εμάς η ικανοποίηση του κάθε επιβάτη είναι και η απόλυτη επιτυχία>> .

 

ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ BLUE STAR NAXOS ΝΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Με καταγωγή από την όμορφη Μήλο των δυτικών Κυκλάδων ο Υποπλοίαρχος Νίνος Χαράλαμπος συμπληρώνει την ομάδα των αξιωματικών στο BLUE STAR NAXOS . Ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του ως δόκιμος πλοίαρχος στην εταιρία COSTAMARE SHIPPING CO. S.A πραγματοποιώντας τα εκπαιδευτικά του ταξίδια . Στην συνέχεια ανεβαίνοντας βαθμό και ως αξιωματικός πλέον πήγε στην εταιρία Anagel του κ.Αγγελικούση .

Ο Υποπλοίαρχος του F/B BLUE STAR NAXOS Νίνος Χαράλαμπος

Σήμερα βρίσκεται στην Βlue Star Ferries και την Attica Group και πλέον έχοντας περάσει και εκείνος από διάφορες δυσκολίες μας είπε χαρακτηριστικά σε σχετική μας ερώτηση << Η δουλειά του ναυτικού είναι ιδιαιτέρως απαιτητική ,δύσκολη και πολλές φορές και επικίνδυνη ,χρειάζεται σεβασμός και αφοσίωση για να πετύχεις . Η επιτυχία έρχεται μέσα από την ωρίμανση και την εξέλιξη ,τίποτα δεν σου χαρίζεται .Για να φτάσεις όσο ψηλά θέλεις πρέπει να προσπαθείς συνέχεια >>.

Το ναυτικό επάγγελμα έχει πολλές ευθύνες και ένας σωστός αξιωματικός οφείλει να συνυπολογίσει όλους αυτούς τους παράγοντες, και να τους κάνει πράξη για να πετύχει .

[if !supportLineBreakNewLine]

 

ΝΑΥΤΗΣ BLUE STAR NAXOS ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΛΙΜΑΝΤΟΣ[endif]

Ο ναύτης Ιωάννης Τσιλιμαντός

Με καταγωγή από το όμορφο Αγρίνιο Αιτωλοκαρνανίας Ο Ιωάννης Τσιλιμαντός Στα 16 του μόλις χρόνια ξεκινάει να κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα ,έχοντας πολύ δύναμη και μεγάλο μεράκι αποφασίζει να ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα ως ναύτης σε κάποιο πλοίο της ελληνικής ακτοπλοΐας . Το 2006 θα δουλέψει στην κρητικής βάσης εταιρία ANEK LINES και στο πλοίο H/S/F HELLENIC SPIRIT στην γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα -Ανκόνα . Σε ακόμη μία σχετική ερώτηση μας ,μας απαντά : <<Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε μία ομάδα καλά δομημένη και δεμένη νιώθεις οικογένεια το κάθε καράβι ,δίνεις το 100 % του εαυτού σου έχοντας κίνητρο την εκτίμηση των ανωτέρων σου . Για να κατακτήσεις αυτό που θέλεις πρέπει να μην σταματάς ποτέ αλλά να προσπαθείς συνεχώς για το καλύτερο >.

Το 2009 και έχοντας ήδη εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις θα έρθει στην Attica Group και θα μείνει για 7 χρόνια στο πλοίο Blue Star Paros ,δείχνοντας πόση θέληση είχε από μικρός . Σήμερα βρίσκεται στο πλοίο Blue Star Naxos και μετράει ακόμη 4 χρόνια συνεχής υπηρεσίας .

 

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ |OUR IMPRESSIONS

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε κατά την επίσκεψη μας στο πλοίο BLUE STAR NAXOS ήταν πολύ θετικές και σίγουρα στο μέλλον θα θέλαμε πάρα πολύ να το ξαναδούμε στα νερά μας . Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την γραμμή του Β.Αιγαίου, το πλοίο θα συνεχίζει να ταξιδεύει στα μέρη που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο. Τις πανέμορφες Κυκλάδες. Πιο συγκεκριμένα το πλοίο δραστηριοποιείται στην γραμμή Πειραιάς - Σύρος - Πάρος - Νάξος - Σαντορίνη & Αμοργός (Κατάπολα & Αιγιάλη ) - Ηρακλειά - Σχοινούσα - Κουφονήσι - Δονούσα - Αστυπάλαια Εσείς δεν έχετε παρά να το πάρετε από τον Πειραιά και να σαλπάρετε μαζί του στο Αιγαίο .

 

VIDEO |BINTEO ''BLUE STAR NAXOS'' - ΠΑΡΘΕΝΙΚΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ'' Δείτε το σε

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ|THANKS TO ...

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν για την πραγματοποίηση του αφιερώματος μας και αυτοί είναι οι εξής : Το δυναμικό της εταιρίας Τμήμα Marketing

Την κα.Ελένη Πετσετάκη

Την κα.Στέλλα Τάκα Το ταξιδιωτικό μας πρακτορείο

Την κα.Λίνα Μηλιάδου ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του ταξιδιωτικού γραφείου MILIADIS TRAVEL

Τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου BLUE STAR NAXOS για την ζεστή φιλοξενία τους.

Τμήμα Γέφυρας

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Τον Πλοίαρχο : Cpt Νικόλαο Πετράκη

Toν Ύπαρχο : Σπύρο Βέζο

Τον Υποπλοίαρχο : Nίνο Χαράλαμπο

Τον Δόκιμο Πλοίαρχο : Nικόλαο Ζαμπραίλα

 

Τμήμα Ξενοδοχείου - Εστίασης & Γκαράζ

Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο : Γασπαράτο Άγγελο

Τον Υπεύθυνο Reception : Αθανάσιο Τζενεβράκη

Το υπόλοιπο πλήρωμα

Τον κ.Γεώργιο Τσάγκα

Τον κ.Σωτήριο Χάλαρη

Τον κ.Παναγιώτη Γιαννάκη

Τον κ.Αχμέτ Μούλα

Τον κ.Ιωάννη Τουρλέντο Τον κ.Ηλία Καρατζά

Τον κ.Λάμπρο Ρίζο Τον κ.Γεώργιο Κάτρη

Τον κ.Κώστα Κωτσίδη Τον κ.Δημήτρη Καραμπουλή

Τον κ.Μιχαήλ Φούκα

Τον κ.Στέφανο Λαρίση Τον κ.Ιωάννη Τσιλιμαντό Εμείς ευχόμαστε σε όλο το πλήρωμα του πλοίου καλά ταξίδια !!

Kάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

<<Γιατί πρέπει να ταξιδέψει κάποιος με τα πλοία της Blue Star Ferries ; . Αν και οι λόγοι είναι πάρα πολλοί ,μπορούμε να τα συνοψίσουμε όλα με μία σύντομη απάντηση. Γιατί κανείς δεν μας ταξιδεύει καλύτερα !!!

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την [if !supportLineBreakNewLine]

μία εταιρία του Ομίλου ATTICA GROUP

 

CREDITS|ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια Κειμένου & Επεξεργασία Κειμένου|Tάσος Αργυρός |Παναγιώτης Βαγιανός

[endif]

Φωτογραφική Επιμέλεια| Τάσος Αργυρός |Παναγιώτης Βαγιανός

Βιντεοσκοπική Λήψη|Παναγιώτης Βαγιανός

Επιμέλεια - Επεξεργασία - Βίντεο- lOGO - ANIMATION|Tάσος Αργυρός

Σημειώσεις| Tάσος Αργυρός Παναγιώτης Βαγιανός

KAVALA PORT NEWS COPYRIGHT 2019 © *Όλα τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται .Η παραβίαση αυτών διώκεται ποινικά.

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page