top of page

Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ : Κατάπλους στο λιμάνι της Καβάλας στα πλαίσια εορτασμού του Αγίου Νικολάου.

Στο λιμάνι της Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ κατέπλευσε χθες για πρώτη φορά η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και όλων των ναυτικών. Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ πλαγιοδέτησε κατά μήκος των προβλητών 3,4,5 και έδεσε μπροστά στον επιβατικό σταθμό.

Την φρεγάτα επισκέφτηκε και ο υπουργός εθνικής αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος έδωσε τις ευχές του στους αξιωματικούς και το πλήρωμα ενώ ενημερώθηκε και για επιχειρησιακά θέματα. Η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ θα παραμείνει έως και αύριο στο λιμάνι της Καβάλας και στην συνέχεια θα αποπλεύσει.



Ο θυρεός του πλοίου απεικονίζει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά από όπου πήρε και το όνομά της. To πλοίο πήρε το όνομα του από τον Νικηφόρο Β΄ Φωκά ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς και αυτοκράτορες του Βυζαντίου (963-969) και μεγαλόπνοος οραματιστής της παγκόσμιας ακτινοβολίας της βυζαντινής αυτοκρατορίας.





Το ολικό μήκος της φρεγάτας είναι στα 130,5 μέτρα ,το μέγιστο πλάτος στα 14,58 μέτρα ενώ το βύθισμα του ανέρχεται στα 5,87 μέτρα. Το πλοίο διαθέτει δύο πανίσχυρους αεροστρόβιλουςRolls Royce Olympus (2 x 28000 bhp) και δύο Cruise gasturbine Rolls Royce Tyne (2 x 5340) που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα τους 32 κόμβους.

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

Ακόμη διαθέτει ,Α/Υ τορπίλες ,πυραυλικά συστήματα OTO MELARA και Κ/Β HARPON ,NSS . Επίσης η φρεγάτα εξοπλίζεται με 4 ηλεκτρογεννήτριες Pielstick των 750 Kwatt. Τέλος το σύνολο του πληρώματος είναι 182 άτομα αι μπορεί να μεταφέρει και ελικόπτερο ΑΒ-212.


Να σημειωθεί ότι η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ θα είναι επισκέψιμη για το κοινό μέχρι αύριο και ώρα 10:00 -17:00


Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page