top of page

ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ : TO MEΓΑΘΗΡΙΟ ΤΟΥ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΛΗΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

EΙΣΑΓΩΓΗ |INTRODUCTION

Το φετινό καλοκαίρι του 2019 έκρυβε μια πολύ μεγάλη ευχάριστη έκπληξη ,και αυτή δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από την προσωρινή επανεμφάνιση του μεγαθήριου ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στην άγονη γραμμή του Β.Αιγαίου .Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ μετά από 2 χρόνια απουσίας του ,επανήλθε και όπως ήταν φυσικό καθήλωσε με την επιβλητική του παρουσία καραβολάτρες και επιβάτες . Ένα πλοίο που άφησε κυριολεκτικά το στίγμα του στο Β.Αιγαίο αφού ταξίδευε από το 2015 με τρομερή επιτυχία στην γραμμή μας .

Το ''ΡΟΔΟΣ'' όπως το αποκαλούμε στον ακτοπλοϊκό χώρο αντικατέστησε για δύο εβδομάδες τον αντικαταταστάτη του ΔΙΑΓΟΡΑ μέχρι το δεύτερο να ολοκληρώσει τις εργασίες του ώστε να επιστρέψει στα δρομολόγια του .Η είδηση για τον ερχομό του γιαπωνέζικου πλοίου, μας ενθουσίασε . Και φυσικά δεν θα χάναμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα όπως του άξιζε .

 

[endif]ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ | ΕΝTERING IN PORT OF KAVALA

 

NHΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ |NISSOS RODOS WELCOME AGAIN Στις 12/06/19 το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ φτάνει μετά τα μεσάνυχτα μετά από 2 χρόνια στο λιμάνι της Καβάλας . Η είσοδος του γέμισε το λιμάνι μας ,καθώς το εκτόπισμα και η γιαπωνέζικη ομορφιά του κυριαρχούν όπου και αν πάει . Με μία μανούβρα που κόβει την ανάσα καθώς η πλώρη βρίσκεται μια αναπνοή μόνο από τον ντόκο θα δέσει ξανά και θα τραβήξει τα βλέμματα όλων ,θυμίζοντας εποχές των προηγούμενων ετών .

To NΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στην πρώτη βραδινή άφιξη του μετά από χρόνια στην Καβάλα

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

Η ομάδα του Kavala Port News είχε την χαρά και την ευκαιρία να επισκεφτεί το πλοίο ,να συνομιλήσει με το ζεστό, φιλόξενο και ευδιάθετο πλήρωμα ,να περιηγηθεί και να απαθανατίσει με τον φακό της ,τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ,την κλασσική γιαπωνέζικη γέφυρα ,το μεγάλο μηχανοστάσιο και το control room .

και όπως λέμε πάντα <<Λάβετε θέσεις>>. Η περιήγηση στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ξεκινάει αμέσως τώρα !

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ & ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |HISTORY OF THE SHIP & SPECIFICATIONS [if !supportLineBreakNewLine]Το μεγαθήριο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ άρχισε να ‘’γεννιέται’’ στα ναυπηγεία της πασίγνωστης MITSUBISHI στην πόλη SHIMONOSEKI της Ιαπωνίας . Το πρώτο όνομα που δόθηκε στο πλοίο ήταν ‘’KISO’’ τον Οκτώβριο του 1987 . Το 2005 θα αγοραστεί από την τότε HELLAS FERRIES για το μεγάλο του ταξίδι στην χώρα μας ,έχοντας πριν διανύσει χιλιάδες μίλια επί 18 ολόκληρα χρόνια στα νερά της Ιαπωνίας . Στις 2/3/2005 θα φτάσει στα ελληνικά ύδατα με το όνομα OCEAN TRAILER. [endif]

Δείτε στον παραπάνω πίνακα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου

Εδώ να πούμε ότι ο πλοίαρχος που το έφερε στην Ελλάδα ήταν ο Cpt Λευτέρης Κατράνης . Το πλοίο θα δέσει στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας εκτελώντας τις απαραίτητες εργασίες ώστε να βγει σύντομα για τα δρομολόγια του . Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου θα ξεκινήσει τα πρώτα του δρομολόγια στην μεγάλη τότε εμπορική γραμμή Κόρινθος – Βενετία για λιγότερο από 1 μήνα αφού η ναύλωση από την εταιρία GRIMALDI LINES το έκανε γρήγορα να φύγει προσωρινά από τα νερά του Αιγαίου και της Αδριατικής .Το πλοίο θα δρομολογηθεί στην γραμμή Γένοβα {Ιταλία} – Βαρκελώνη {Ισπανία} για 2 χρόνια με μεγάλη επιτυχία ,ενώ τον επόμενο χρόνο θα δρομολογηθεί στην γραμμή Λιβόρνο – Παλέρμο. . Το 2007 επιστρέφει ευτυχώς και πάλι στην μετονομασμένη HELLENIC SEA WAYS και μετονομάζεται σε HELLENIC VOYAGER οπότε και θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στην γραμμή που άφησε πριν φύγει Κόρινθος – Βενετία . To 2009 θα μετασκευαστεί πλήρως για να γίνει ένα επιβατηγό που θα κυριαρχήσει στο Αιγαίο .

Οι εργασίες θα είναι εντατικές ,θα γίνουνε σαρωτικές αλλαγές στα deck 7 και 8 ,στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου όπου θα προστεθούν και επιπλέον σωσίβιες λέμβοι κατάλληλες για την ασφάλεια των επιβατών ,αλλά θα προστεθούν και άλλα συστήματα σύγχρονα πυρασφάλειας .Επίσης θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στην γέφυρα του πλοίου . Λίγο πριν ξεκινήσει η θερινή σεζόν και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2010 το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ πλέον όπως θα είναι και το όνομα του θα δρομολογηθεί στην γραμμή Πειραιάς – Πάρος – Κως – Ρόδος οπότε και θα επιτύχει πολύ στην γραμμή αλλάζοντας τον ακτοπλοϊκό χάρτη κυρίως όσο αναφορά την τεράστια χωρητικότητα του και την μεγάλη άνεση του.

Το πρώτο του δρομολόγιο θα γίνει στις 11 Ιουνίου του 2010 θα ναυλωθεί μετά από κρατική παρέμβαση μαζί με τα υπόλοιπα πλοία του ελληνικού στόλου που θα συμμετάσχουν στην μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων της Λιβύης . Το 2012 μία ακόμη ναύλωση στα νότια μέρη Iskederun {Τουρκία } και Damietta {Αίγυπτος} θα πραγματοποιηθεί .Το 2013 θα επιστρέψει στην γραμμή Κόρινθος – Βενετία ενώ το 2015 η εταιρία του θα αποφασίσει πως θα είναι το πλοίο της άγονης γραμμής Β.Αιγαίου για 4 χρόνια . Σήμερα δρομολογείται στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ,με προεκτάσεις σε Οινούσσες ,Ψαρά Χίου ενώ χρησιμοποιείται ως πλοίο ‘’μπαλαντέρ’’ σε όποια γραμμή του ζητηθεί ,βγάζοντας ασπροπρόσωπη την εταιρία του .

 

ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ - ΓΝΩΡΙΜΙΑ & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΚΑΡΑΖ |BOOKING - KNOWLEDGE & GARAGE PRESENTATION Η επιβίβαση μας ξεκινάει από το deck 3 πατώντας τον κεντρικό καταπέλτη του πλοίου . Οι πολλοί καταπέλτες που έχει το πλοίο ,επιτρέπει στο πλήρωμα να τους χρησιμοποιήσει με μεγάλη άνεση στην φόρτωση του ,καθώς οι προσβάσεις μπορούν να είναι από πάσα κατεύθυνση . Μάλιστα στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη ή ακόμα και σε κάποιες άλλες γραμμές μεγάλης κίνησης χρησιμοποιείται και πλαϊνός –πρυμνιός καταπέλτης .Στο πλοίο υπάρχουν πολλοί καταπέλτες όπως {πλωριός καταπέλτης , πλαϊνός καταπέλτης ,και ο μικρός καταπέλτης των επιβατών όπου μπήκε πρόσφατα για τις αυξημένες ανάγκες της άγονης γραμμής .

Ο καταπέλτης του πλοίου από ψηλά

Αριστερά βρίσκεται ο καταπέλτης επιβατών και δίπλα ο κεντρικός καταπέλτης του πλοίου . Στο αριστερό μέρος βρίσκεται η πορτοκαλί ενδεικτική λωρίδα όπου χρησιμοποιείται από τα άτομα Α .Μ .Ε .Α για τις ανάγκες τις επιβίβασης/αποβίβασης

Κατά την είσοδο μας στο πλοίο στα δεξιά μας υπάρχουν σιδερένιες κατασκευές με ονοματισμένες ταμπέλες όπου εκεί φυλάσσονται με ασφάλεια από το έμπειρο πλήρωμα του πλοίου όλες οι αποσκευές αλλά και τα δέματα των επιβατών που ταξιδεύουν σε κάθε νησί .

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]Μπαίνοντας στο κύριο γκαράζ του πλοίου , ή σε γραμμές που έχουν αυξημένες μεταφορικές ανάγκες όπως τα Δωδεκάνησα . . Το θηριώδες ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ διαθέτει 4 επίπεδα {DECK 3,4,5,6} σε γκαράζ όπου μπορεί να μεταφέρει συνολικά 750 οχήματα . Επίσης διαθέτει και πατάρια τα οποία χρησιμοποιούνται σε καλοκαιρινές κυρίως περιόδους.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ | ENTRANCE & INTERIOR SPACES OF THE SHIP [if !supportLineBreakNewLine] Εμείς χρησιμοποιούμε τις μεγάλες κυλιόμενες σκάλες οπότε και μας οδηγούν στο deck 7 του πλοίου

Οι κυλιόμενες σκάλες μας οδηγούν στην Reception του πλοίου εκεί μας υποδέχεται ο κ.Μιχάλης Σώρρης υποπλοίαρχος του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ όπου θα είναι και αυτός ο οποίος θα μας ξεναγήσει στο πλοίο .

Στο πλοίο υπάρχουν και κυλιόμενες σκάλες αλλά και απλές, καθώς και ειδικό κάθισμα μεταφοράς ατόμων με ειδικές ανάγκες .

Η ειδική καρέκλα μηχανικής λειτουργίας για την μεταφορά ατόμων Α.Μ.Ε.Α στο πλοίο.

ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ -RECEPTION & IALYSSOS LOUNGE | RECEPTION AREA & IALYSSOS LOUNGE [endif]

Μπροστά μας το σαλόνι υποδοχής και το IALYSSOS LOUNGE ένας όμορφος μεγάλος χώρος αποτελούμενος από άνετες πολυθρόνες σε χρώμα μπεζ και στρογγυλά τραπέζια .Εκεί ο κάθε επιβάτης μπορεί να περιμένει μέχρι να εξυπηρετηθεί από την υπεύθυνη της Reception σε σχετικά ζητήματα του ταξιδιού του και παράλληλα να ξεκουραστεί .

Δίπλα ακριβώς στον μεγάλο αυτό χώρο βρίσκεται στο πρυμναίο πάντα τμήμα ένας χώρος αεροπορικών δερμάτινων αεροπορικών καθισμάτων σε ζεστά χρώματα όπου μπορούν να ξεκουράσουν κάθε επιβάτη .

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

CASTELLO LOUNGE BAR Προχωρώντας από την πρύμνη προς την πλώρη συνεχίζουμε την περιήγηση μας και επόμενος χώρος είναι το CASTELLO LOUNGE BAR .Ένας επίσης άπλετος χώρος με υπέροχους γωνιακούς αναπαυτικούς καναπέδες ,και λίγο πιο δίπλα τραπεζάκια με πολυθρόνες για να αναπαυτεί και να απολαύσει ο κάθε επιβάτης τον καφέ ή το σνακ του από το bar του πλοίου που επίσης κοσμεί τον χώρο .

Οι υπεύθυνοι στο bar είναι στην διάθεση του κάθε επιβάτη για να το εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο . Στον ίδιο χώρο βρίσκεται ακόμη ένα μεγάλο τμήμα δερμάτινων αεροπορικών καθισμάτων σε χρώματα λευκό και καφέ . Η πολυτέλεια και η άνεση κυριαρχούν στο πλοίο σε όλους τους χώρους όπως θα δούμε και στην συνέχεια . Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα ξύλινα δάπεδα που κάνουν το πλοίο πολύ μοντέρνο θυμίζοντας εσωτερικό νεότευκτου και διαψεύδοντας κατηγορηματικά την ηλικία σε αντιστοιχία με την εσωτερική του κατάσταση . [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση} ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

|DECK PLANS - POSITIONS & RECYCLE

Σε κάθε σημείο του πλοίου βρίσκονται σχέδια ασφαλείας ,εξόδου και θέσεως ,καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για κάθε υλικό

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

COLOSSUS ATRIUM ΣΑΛΟΝΙ Α'ΘΕΣΗΣ | COLOSSUS ATRIUM FIRST CLASS Συνεχίζοντας την περιήγηση οδηγούμαστε τώρα στο υπέροχο COLOSSUS ATRIUM ένα τμήμα διώροφο σαλονιών όπου από εκεί θα οδηγηθούμε στο deck 8 χρησιμοποιώντας τις πολυτελείς σκάλες . Στον κάτω όροφο παρατηρούμε ένα μικρό σαλόνι γωνιακών καναπέδων σε γκρι ανθρακί χρώμα ,με όλη την δερμάτινη πολυτέλεια που το χαρακτηρίζει , επίσης δίπλα υπάρχουν και μεγάλες πολυθρόνες με τραπεζάκια .

To COLOSSUS ATRIUM θεωρείτε και το σαλόνι ως Α’ θέσης . Στον ίδιο χώρο υπάρχουν δεξιά και αριστερά στους διαδρόμους 39 καμπίνες που έχουν πανοραμική θέα στο πλοίο και το γαλάζιο για αυτό και έχουν ονομαστεί ως PANORAMIC CABINS . Στις παραπάνω καμπίνες υπάρχουν και ακόμη δύο ξεχωριστές πλήρως εξοπλισμένες με ασφάλεια και λειτουργικότητα για τα άτομα Α.Μ .Ε. Α.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

Oι καμπίνες στο deck 7

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

Με την βοήθεια του πολυτελές κλιμακοστασίου το οποίο αποτελείτε από 4 μικρές σκάλες οι οποίες σχηματίζουν ένα <<Χ>>, δείγμα ακόμη ενός μοντέρνου στοιχείου . Συνεχίζουμε στο deck 8 όπου εκεί συναντάμε τον δεύτερο όροφο του COLOSSUS ATRIUM ,ένα υπερπολυτελή χώρο με πολυθρόνες και ορθογώνια τραπέζια σε συνδυασμό με υπέροχες μοντέρνες μοκέτες ,ενώ στην οροφή του υπάρχει μία γυάλινη μεγάλη ροτόντα με φωτισμό κάνοντας το ακόμη πιο εντυπωσιακό.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

COLOSSUS ATRIUM DECK 8 ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ |COLOSSUS ATRIUM DECK 8 & RECEPTION AREA . Τα ξύλινα δάπεδα συνεχίζουν να υπάρχουν σε όλο τον ''εσωτερικό κόσμο'' του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ . Στον ίδιο χώρο βρίσκεται η δεύτερη reception του καραβιού με την υπεύθυνη κα Μαρία Κωνσταντοπούλου να μας καλωσορίζει στο πλοίο εξίσου ζεστά και φιλόξενα ,εκεί θα συναντήσουμε και τον προϊστάμενο αρχιθαλαμηπόλο που αποτελεί την κορωνίδα του ξενοδοχειακού τμήματος του πλοίου μαζί με την έμπειρη ομάδα του .

Η υπεύθυνη της Reception κα Μαρία Κωνσταντοπούλου στο πόστο της

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

KATAΣΤΗΜΑ ΠΛΟΙΟΥ ''ΜΑΝΔΡΑΚΙ'' & ΚΑΜΠΙΝΕΣ PRIVILLEGE |SHOP CENTER ΜANDRAKI FOYER- PRIVILEGE SOUITES Δίπλα από την reception βρίσκεται το μεγάλο κατάστημα του πλοίου που έχει την ονομασία MANDRAKI FOYER στο οποίο ο κάθε επιβάτης μπορεί να βρει ....και το φορητό ATM για τις χρηματικές αναλήψεις και συναλλαγές ενώ στο κατάστημα θα βρούμε πληθώρα πραγμάτων όπως δώρα ,souvenir του πλοίου ,ρούχα ,παιχνίδια , αρώματα ,βιβλία - περιοδικά ,διαφημιστικά της εταιρίας ,κ.α . Στα αριστερά βρίσκεται το λογιστήριο του πλοίου .Επίσης στο πλοίο υπάρχουν και η αίθουσα νοσοκομείου καθώς και η αίθουσα ψυχαγωγίας – βιβλιοθήκης .

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

Στον ίδιο χώρο στο βάθος βρίσκονται οι 22 καμπίνες PRIVILEGE SOUITES όπου συμπεριλαμβάνονται και οι σουίτες αλλά και οι LUX καμπίνες οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες με κλιματισμό ,τηλέφωνο , minibar,ασύρματο ίντερνετ,μπάνιο και μερικές εξ αυτών έχουν τηλεόραση & μικρο σαλονάκι.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

LUX CABINS & 4 ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ | LUX CABINS

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

Στο πλοίο κυριαρχούν οι διάδρομοι αριστερά και δεξιά όπου βρίσκονται όλα τα τμήματα αεροπορικών καθισμάτων . Γενικότερα σε όλα τα πλοία συναντάμε τα αεροπορικά καθίσματα αφού είναι ότι πιο αναπαυτικό για έναν επιβάτη κατά την διάρκεια του ταξιδιού του . Τα δύο αυτά τμήματα έχουν τις ονομασίες RHODES AIR SEATS AREA και PANORAMIC SEA VIEWS AREA με τον δεύτερο ο κάθε επιβάτης να έχει την απόλυτη πανοραμική θέα .

Στο πλοίο υπάρχουν απίστευτοι κρυφοί φωτισμοί δημιουργώντας ατμοσφαιρική διάθεση στην διάρκεια του ταξιδιού κάθε επιβάτη .

LINDOS EΣΤΙΑΤΟΡΙΟ |LINDOS SELF SERVICE REASTAURANT Επιστρέφοντας ξανά από τον αριστερό διάδρομο συναντάμε έναν πολύ σημαντικό χώρο του πλοίου το LINDOS SELF SERVICE RESTAURANT . Στον χώρο αυτό υπάρχουν μεγάλες καρέκλες σε χρώμα ανθρακί και τραπεζάκια για να απολαύσει ο κάθε επιβάτης το δημιουργικό ,ευπαρουσίαστο και πραγματικά νόστιμο μενού από τον σεφ του πλοίου μαζί με το έμπειρο προσωπικό κουζίνας .

Ο επιβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ποίκιλλα πιάτα ,και να τα απολαύσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου δίπλα στα μεγάλα παράθυρα του πλοίου ατενίζοντας την υπέροχη θαλασσινή θέα . Επίσης υπάρχουν και δερμάτινοι καναπέδες για ακόμη μεγαλύτερη άνεση ,απολαμβάνοντας το φαγητό .

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ & ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ|REFECTORY CREW & AXIOMATIC

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

ΕΣΤΙΑΣΗ |NISSOS RODOS KITCHEN

O χώρος της κουζίνας του πλοίου είναι από τους πιο σημαντικούς ,καθώς καθημερινά μαγειρεύονται από επίδοξους σεφ πιάτα με γούστο και ποιοτική γεύση για το πλήρωμα του πλοίου και τους επιβάτες. Με άριστες πρώτες ύλες και σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγειονομικής φροντίδας.

Η κουζίνα του πλοίου [if !supportLineBreakNewLine]

 

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΘΕΑΤΡΟ ''ΚΑΜΙΡΟΣ'' |LECTURE HALL & KAMIROS THEATER

Συνεχίζοντας στο deck 8 και κλείνοντας με τους κοινόχρηστους εσωτερικούς χώρους θα συναντήσουμε το καλύτερο μέρος του πλοίου το KAMIROS THEATER . Ένας ευάερος χώρος που μοιάζει με αίθουσα εκδηλώσεων και όχι άδικα αφού εκεί πραγματοποιούνται επίσημες εκδηλώσεις , και εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από την εταιρία σε συνεννόηση με το πλήρωμα του πλοίου . Στον μεγάλο αυτό χώρο θα συναντήσουμε έναν μεγάλο σε ημικυκλικό σχήμα δερμάτινων καθισμάτων – καναπέδων χρώματος γκρι – ασημί – λευκό .

Το πιάνο δεσπόζει στην σκηνή

Επιπλέον υπάρχουν και στρογγυλές λευκές πολυθρόνες με λευκές κουρτίνες και μπλε κρυφούς φωτισμούς συνθέτοντας ένα υπέροχο σκηνικό . Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το θέατρο του πλοίου και πάνω στο ξύλινο δάπεδο το οποίο επίσης έχει κρυφούς φωτισμούς δεσπόζει το κλασσικό πιάνο που χρησιμοποιείται στις παραπάνω εκδηλώσεις .

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

Σε όλον τον χώρο υπάρχουν όμορφα έργα τέχνης που απεικονίζουν θαλασσινά τοπία και στοιχεία από το νησί των ιπποτών . Στην οροφή του συγκεκριμένου χώρου υπάρχουν φωτορυθμικά συστήματα όπου με την κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου από το πλήρωμα μπορεί να γίνει ακόμη και μία ξέφρενη disco . [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

[if !supportLineBreakNewLine]

 

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ''RODINI GRILL BAR'' |EXTERIOR SPACES[endif]

Με την ολοκλήρωση των εσωτερικών χώρων περνάμε με την βοήθεια των κλιμάκων στο deck 9 όπου εκεί θα συναντήσουμε έναν μεγάλο άνετο χώρο στεγασμένο αφού χρησιμοποιείται και χειμερινούς αλλά κυρίως θερινούς μήνες καλούμενο ως RODINI GRILL BAR οπού ο κάθε επιβάτης μπορεί να απολαύσει την μαγική θέα που σου χαρίζει το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στο πέλαγος απολαμβάνοντας ,καφέ ,σνακ ,γρανίτες ,κρύο τσάι , αναψυκτικά .

Στον χώρο υπάρχουν στρόγγυλα λευκά τραπεζάκια με πολύχρωμες μοντέρνες καρέκλες στο απόλυτο γαλάζιο του καταστρώματος του πλοίου . Κάτω από τον καθρέπτη του πλοίου υπάρχει το πλωριό μπαλκόνι που γίνεται συνονθύλευμα επιβατών και τουριστών κάθε φορά θαυμάζοντας την πολύ μεγάλη πλώρη του πλοίου ,με θέα τον κάθε προορισμό τους.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ & ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ 9 |FUNNEL - DECK 9 Η χαρακτηριστική τσιμινιέρα του πελώριου μήκους και πλάτους είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν του πλοίου διακοσμημένη με τα κλασσικά δελφινάκια σινιάλο της εταιρίας όπου συναντάμε σε όλα τα πλοία του στόλου.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

To πλοίο απαρτίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα σωστικών μέσων που είναι έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .Κάτι που απευχόμαστε να συμβεί.

Οι απίστευτες μεγάλες πλευρικές περατζάδες,τα μεγάλα καταστρώματα ,τα και η εξαιρετική θέα από την πρύμνη κάνουν το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ το ωραιότερο ακτοπλοϊκό βαπόρι της ελληνικής ακτοπλοΐας ιδανικό για μεγάλα ταξίδια καθώς πλεονεκτεί μαζί με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ και το ΑΡΙΑΔΝΗ σε εσωτερικούς χώρους και άνετους εξωτερικούς χώρους .

Στο πλοίο όλες οι καμπίνες είναι άρτια προσαρμοσμένες στις ανάγκες του επιβάτη , επίσης υπάρχουν και pet cabins που είναι για κατοικίδια επίσης εξοπλισμένες για τις ανάγκες τόσο των μικρών τετράποδων φίλων όσων και των ιδιοκτητών τους .

Ακόμη υπάρχουν και οι ειδικοί χώροι φύλαξης κατοικίδιων με υπευθυνότητα και σεβασμό με την επίβλεψη από μέλη του πληρώματος .

 

ΣΥΝΘΗΚΕΣ &ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΝ ΠΛΩ |CONDITIONS & SERVICES ON BOARD

  • Το πλοίο απαρτίζεται από πλήρη κλιματισμό χειμώνα και καλοκαίρι ανάλογα τις καιρικές συνθήκες

  • Το πλοίο παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη

  • Στο πλοίο παρέχεται δωρεάν ασύρματο ίντερνετ για όλους τους επιβάτες.

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ |BRIDGE PRESENTATION

Η γέφυρα του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι καθαρόαιμη γιαπωνέζικη και απαρτίζεται από όλα τα σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας οπότε και δεν υστερεί σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα .Ο πλοίαρχος και οι αξιωματικοί του πλοίου έχουν στην διάθεση τους ότι χρειάζονται για να κινήσουν το μεγαθήριο και να το μανουβράρουν,ενώ η άνεση και η θέα προς την πλώρη την κάνουν ξεχωριστή .

Η γέφυρα του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ σε πανοραμικό πλάνο

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

Το μαύρο κουτί περιέχει όλες τις πληροφορίες ιστορικού από εγγεγραμμένες και προφορικές συνομιλίες στον χώρο της γέφυρας σε περίπτωση S.O.S

 

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ - CONTROL ROOM |ENGINE & CONTROL ROOM

Στην καρδιά του μηχανοστασίου θα μας ξεναγήσουν ο β’μηχανικός του πλοίου μάστρο Γεώργιος Βακάλης με το μεγάλο του χαμόγελο και την ζεστή του φιλοξενία μας ξενάγησε με μεγάλη χαρά στα άδυτα του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ και μας έκανε μια αναλυτική περιγραφή για όλα τα μηχανικά συστήματα και όργανα που έχει το πλοίο .

Το χαλάκι του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στο μηχανοστάσιο .Είναι κάτι που συναντάς μόνο σε αυτό το πλοίο .

Oι δύο κύριες μηχανές του πλοίου MAN – MITSUBISHI 8 κύλινδρες τύπου 8L58/64 όπου η κάθε μία από αυτές είναι 14.420 ίππων.

Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ απαρτίζεται από δύο κύριες μηχανές MAN – MITSUBISHI 8 κύλινδρες τύπου 8L58/64 όπου η κάθε μία από αυτές είναι 14.420 ίππων . Κάθε μηχανή μπορεί να ανέλθει στις 428 στροφές .Το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα άνω των 20.8 κόμβων ενώ τελική του ταχύτητα σύμφωνα με τα δοκιμαστικά ανέρχεται στους 23.98 κόμβους . Οι μηχανές του όπως μας αναφέρει ο μάστρο Γιώργος Βακάλης είναι πολύ πρωτοποριακές όσο και αν αυτό κάνει κάποια εντύπωση σε σχέση με την ηλικία του .​

Επιτρέπει την άμεση εξαγωγή βαλβίδων σε περίπτωση κάποιου προβλήματος ή κάποιου καθαρισμού ώστε να ελέγξει ο εκάστοτε μηχανικός την λειτουργία της κάθε μηχανής . Επιπλέον το πλοίο ‘’φοράει’’ τέσσερις ηλεκτρομηχανές εκ των οποίων οι τρεις από αυτές είναι Daihatsu τύπου DL26 όπου η κάθε μία μπορεί να σηκώσει μέχρι και 1050 kw ,ενώ η τέταρτη είναι Wartsilla η οποία σηκώνει πολύ περισσότερα kw και τοποθετήθηκε στο πλοίο το 2015 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πλοίου στην άγονη γραμμή .

. Επιπροσθέτως στο πλοίο υπάρχει και ένα πολύ δυνατό bow truster 1000kw το οποίο επιτρέπει την διευκόλυνση της μανούβρας σε όλα τα λιμάνια και ιδιαιτέρως σε αυτά που έχουν περισσότερες απαιτήσεις .

Το πλοίο είναι ένα από τα πιο γρήγορα πλοία στον στόλο και παρόλο την ταχύτητα του είναι πολύ οικονομικό σε θέμα κατανάλωσης καυσίμων ,γεγονός που το κάνει να επιλέγεται για πολλές γραμμές .

Ακόμη το γιαπωνέζικο βαπόρι δεν έχει τουμπαριστές μηχανές (δηλαδή να χρειάζεται περισσότερο αέρα) και έτσι αυτό επιτρέπει στις κύριες μηχανές να ‘’ανοίγουν’’ πολύ άμεσα σε σχέση με τις τουμπαριστές . Ακόμη είναι διπλοτίμονο και έχει σπαστά τιμόνια και για αυτό δεν χρειάζεται καθόλου και η παρουσία ενός stern trhruster .

Oι άξονες του πλοίου, και οι ηλεκτρομηχανές Daihatsu που δίνουν ενέργεια σε όλο το πλοίο ,και το υπόλοιπο μηχανοστάσιο.

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

Control Room M/V NISSOS RODOS

{Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση}

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ |INTERVIEWS

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ''

Cpt ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗΣ

Mε καταγωγή από το νησί της Λέρου ο Cpt Ιωάννης Καλανδράνης είναι σίγουρα ένας πολύ έμπειρος και πεπειραμένος πλοίαρχος της ελληνικής μας ακτοπλοΐας . Ξεκίνησε την ναυτική του καριέρα από την ποντοπόρο ναυτιλία δουλεύοντας σε φορτηγά πλοία και έπειτα επέστρεψε στην Ελλάδα για να μπει στην ακτοπλοΐα . Από το 1988 με 1989 βρίσκεται στην ενεργό δράση της ακτοπλοΐας ,ξεκίνησε στα πλοία του Αγούδημου ενώ μετά δούλεψε στην γραμμή της Ραφήνας προς Άνδρο – Τήνο – Μύκονο στα πλοία του Π.Παναγιωτάκη

Ακολούθησε μια επιτυχημένη πορεία για πολλά χρόνια στα Rο / Rο ,πλοία που έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες και απαιτητικά ωράρια . Στην Hellenic Sea Ways βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2015 και σήμερα τον συναντάμε στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ένα πλοίο που όπως ο ίδιος μας αναφέρει σε σχετική ερώτηση μας ,πολύ οικονομικό και σε εξαιρετική κατάσταση παρόλο την ηλικία του .

Πλήρως ανανεωμένο και ζηλευτό αφού οι τεράστιες χωρητικότητες του το κάνουν ιδανικό στην γραμμή .Κλασσικό γιαπωνέζικο παραδοσιακό πλοίο με τις δυσκολίες και τις ευκολίες του . Είναι ένα πραγματικό κόσμημα στην γραμμή έχει πολλές δυνατότητες και σίγουρα πλοία σαν το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι πλέον μηδαμινά .

 

[endif] ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ''

ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΤΡΟΣ ΣΩΡΡΗΣ

Με καταγωγή από την όμορφη Χίο το νησί του Β.Αιγαίου ο νεοσύστατος υποπλοίαρχος κ.Μιχαήλ Πέτρος Σώρρης είναι σίγουρα ένας αξιωματικός που τα επόμενα χρόνια θα μας απασχολήσει στην ακτοπλοΐα αφού όπως δηλώνει και ο ίδιος ήρθε για να μείνει . Ξεκίνησε την καριέρα του στην ποντοπόρο ναυτιλία και για πολλά χρόνια δούλεψε στα πλοία της ARCADIA των αδελφών Αγγελόπουλων .

Η πρώτη του πλοιαρχία είναι στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ στον τομέα της ακτοπλοΐας και είναι ιδιαιτέρως χαρούμενος για αυτή του την εμπειρία . Σε σχετική μας ερώτηση για το πως αποφάσισε έπειτα από πολλά χρόνια να αφήσει τα φορτηγά πλοία και τα πλοία της ποντοπόρου και να έλθει πίσω στην Πατρίδα του για να μπει στον χώρο της ακτοπλοΐας μας απαντά .’’Πάντα ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου ,δεν ήθελα να μείνω έξω όλα μου τα χρόνια ,θέλησα να δοκιμάσω όλα τα είδη των πλοίων και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι λιγότερο από ένα μεγάλο σχολείο για μένα''.

Το φιλικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ του πληρώματος ευνοεί τις συνθήκες εργασίας και με κάνει να πεισμώνω και να δουλεύω για να γίνομαι καλύτερος . Ο χώρος της ακτοπλοΐας έχει το μεγάλο προσόν που είναι η επικοινωνία με τον κόσμο σε αντίθεση με την αποξένωση της ποντοπόρου . Ο πλοίαρχος είναι πάντα δίπλα μας σε ότι παρουσιαστεί και αυτό για έναν υποπλοίαρχο είναι πολύ σημαντικό ,υπάρχει άριστο κλίμα συνεργασίας και αυτό αποφέρει μόνο ευχάριστες στιγμές .

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

B'ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ''ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ''

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΚΑΛΗΣ

Με καταγωγή από την ναυτομάνα Σάμο και πιο συγκεκριμένα το Πυθαγόρειο Σάμου ο Β΄’ Μηχανικός μαστρό Γεώργιος Βάκαλης είναι σίγουρα ένας ακόμη αξιωματικός μηχανής ο οποίος θα μας απασχολήσει στο μέλλον . Ολοκληρώνοντας τις σχολικές του υποχρεώσεις στο Επαγγελματικό Λύκειο όπου φοίτησε με την ειδικότητα ‘’Ηλεκτρολόγου’’ αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να μπει στον χώρο της ναυτιλίας εφόσον αποφοίτησε από την Ακαδημία εμπορικού ναυτικού του Ασπρόπυργου έτσι θα ξεκινήσει την καριέρα του στον χώρο της μηχανής καθώς ένα οφθαλμολογικό θέμα τον άφησε εκτός από την σχολή πλοιάρχων κάτι που τον ίδιο δεν τον επηρέασε αφού σε σχετική ερώτηση, μας αναφέρει πως δεν τον ενδιέφερε η ειδικότητα τόσο ,όσο το να γίνει ναυτικός . Από μικρό παιδί ήθελα πάντα να γίνω ναυτικός και χαίρομαι που το κατάφερα. Ο μάστρο Γιώργος ξεκίνησε και αυτός την καριέρα του από την ποντοπόρο ναυτιλία ,δουλεύοντας έξω για κάποια χρόνια . Στην εταιρία βρίσκεται από τον Ιούνιου του 2017 ξεκινώντας στο πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως ένα πολύ ''μεγάλο σχολείο'' . Στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα κάτσει 8 μήνες και λίγο μετά θα έρθει στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ με μετάθεση που θα κρατήσει για 7 μήνες . Μετά το πέρας αυτών των μηνών βγαίνει για 6 μήνες από την ενεργό δράση για να αποκτήσει το δίπλωμα του α&β μηχανικού .Τον Απρίλιο επιστρέφει και πάλι στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ και έκτοτε είναι στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ δηλώνοντας το πόσο τυχερός είναι που του ξανά δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψει σε ένα πλοίο σαν το ‘’ΡΟΔΟΣ’’.

Όπως ο ίδιος μας αναφέρει'' το παν είναι να υπάρχει ζεστό κλίμα σε ένα πλοίο από πάνω μέχρι κάτω για να δουλέψουν όλα ρολόι . Το κλίμα στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ είναι πιο πάνω από οικογένεια'', δηλώνει στο team μας.

Και πιο ειδικά στο μηχανικό κομμάτι που έχει την χαρά και την τύχη να βρίσκεται και να πλαισιώνεται από τόσο καλούς ανθρώπους και μετά μηχανικούς . Το μηχανοστάσιο είναι η καρδιά του πλοίου και αν δεν δουλεύει σωστά δεν θα πάει τίποτα καλά μας λέει ο ίδιος . Συζητώντας μαζί του ,μας λέει επίσης πως οι σχολές εμπορικού ναυτικού δίνουν με περιορισμένο τρόπο ακόμη και τις βασικές ναυτιλιακές γνώσεις στον εκάστοτε υποψήφιο δόκιμο ναυτικό είτε είναι μηχανής είτε είναι γέφυρας.

Άρα λοιπόν θα πρέπει και εσύ να εξελίσσεις και να εξελίσσεσαι μέσα από το επάγγελμα σου . Τέλος μας αναφέρει ότι τα πλοία τα κάνουν οι καλές ομάδες που όχι μόνο μπορούν να αποδώσουν επαγγελματικά ,αλλά και να έχουν το αίσθημα της οικογένειας που δόξα τον θεό εδώ είμαστε και με το παραπάνω.

 

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ |OUR IMPRESSIONS

Οι εντυπώσεις που αποκομίσαμε κατά την επίσκεψη μας στο πλοίο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ ήταν μοναδικές .

Ήταν ένα πλοίο που θέλαμε πάρα πολύ καιρό να του κάνουμε ένα αφιέρωμα . Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκανε η πολυτέλεια και η άνεση που κυριαρχούν στο πλοίο σε όλους τους χώρους όπως θα δούμε και στην συνέχεια . Ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν τα ξύλινα δάπεδα που κάνουν το πλοίο πολύ μοντέρνο θυμίζοντας εσωτερικό νεότευκτου και διαψεύδοντας κατηγορηματικά την ηλικία σε αντιστοιχία με την εσωτερική του κατάσταση .

Συνδυάζει την απόλυτη καραβολατρική εμπειρία με την άνεση και την υπέροχη θέα που προσφέρει σε όλα τα σημεία του.

Το πλοίο δραστηριοποιείται στην γραμμή Πειραιάς - Χίος -Μυτιλήνη

Εσείς δεν έχετε παρά να το πάρετε από τον Πειραιά και να σαλπάρετε μαζί του στο Αιγαίο . Θα μας θυμηθείτε

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ|THANKS TO ...

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν στην πραγματοποίηση του αφιερώματος μας ,και αυτοί είναι οι εξής : Το δυναμικό της εταιρίας Τμήμα Marketing

Την κα Ελένη Πετσετάκη

Το ταξιδιωτικό μας πρακτορείο

Την κα Λίνα Μηλιάδου ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη του ταξιδιωτικού γραφείου MILIADIS TRAVEL

Τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του πλοίου NISSOS RODOS για την ζεστή φιλοξενία τους. Τμήμα Γέφυρας Τον Πλοίαρχο : Cpt Ιωάννη Καλανδράνη Τον Υποπλοίαρχο : Μιχαήλ Πέτρο Σώρρη Τον Δόκιμο Πλοίαρχο : Αλέξανδρο Καπετάνιο Τμήμα Υποδοχής & Ξενοδοχειακού Τον Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο : κο Ιωάννη Γεωργακάκο Την Υπεύθυνη Reception κα Μαρία Κωνσταντοπούλου Τμήμα Μηχανοστασίου

Τον κ.Ευγενίδη Αθανάσιο > Α'Μηχανικό Τον κ.Μήλα Νικόλαο > Α/Β'Μηχανικό Τον κ.Κρίγκο Δημήτριο > Β'Μηχανικό

Τον κ.Βακάλη Γεώργιο > Β'Μηχανικό

Τον κ.Δημοτάκη Πέτρο > Β'Μηχανικό

Τον κ.Κοτσίκα Εμμανουήλ > Πρ.Ηλεκτρολόγο Τον κ.Κρανιδιωτη Αναστάσιο> Α' Ηλεκτρολόγο

Τον κ.Κοτσέτα Χρήστο > Α' Μηχανοδηγό Τον κ.Κάντα Αντώνιο > Β'Μηχανοδοηγό Τον κ.Λαμπρινό Δημήτριο > Β'Μηχανοδηγό Τον κ.Μιχαήλ Άγγελο > Β'Μηχανοδηγό Ρον κ.Αντωνά Γεώργιο > Δόκιμο Μηχανής Τον κ.Μαλάντη Αντώνη > Δόκιμο Μηχανής Τον κ.Κεσσέ Δημήτριο > Βοηθό Ηλεκτρολόγου Τον κ.Νιούσια Αθανάσιο > Καθαριστή Τον Κ.Γιαννούλη Αθανάσιο > Καθαριστή

 

Η Καβάλα πάνω από το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ

Καλά ταξίδια ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ σε σένα και το πλήρωμα σου !!!! .Ευχόμαστε να σε ξαναδούμε

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την

εταιρία του Ομίλου ATTICA GROUP

CREDITS|ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια Κειμένου & Επεξεργασία Κειμένου|Tάσος Αργυρός

Φωτογραφική Επιμέλεια| Τάσος Αργυρός

Επιμέλεια - Επεξεργασία - lOGO - ANIMATION|Tάσος Αργυρός

Σημειώσεις| Tάσος Αργυρός

KAVALA PORT NEWS COPYRIGHT 2019 © *Όλα τα πνευματικά δικαιώματα προστατεύονται .Η παραβίαση αυτών διώκεται ποινικά.

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page