top of page

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 2020 : ΜΕ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Με άνοδο στις αφίξεις κρουαζιέρας θα μας μπει το 2020 αφού για το λιμάνι της Καβάλας έχουν προγραμματιστεί για την φετινή χρονιά 12 αφίξεις για την Καβάλα σε αντίθεση με τις 3 περυσινές συνολικά ,και 1 για την Θάσο .Ομολογουμένως διψήφιος αριθμός που είχαμε να δούμε πολλά χρόνια . Το πιο ευχάριστο όμως όπως θα δείτε και στο παρακάτω επίσημο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα κρουαζιέρας για την Καβάλα 2020 ,είναι οι νέες αφίξεις κ/ζ , οι σταθερές αξίες ,και μια νεοσύστατη εταιρία με ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει και το νησί της Θάσου .

Μετά τις πολιτικές εξελίξεις στην γείτονα χώρα , η αγορά πλέον ανοίγει και πάλι στην Κωνσταντινούπολη και επιτέλους η Καβάλα μπαίνει σε κλίμα ανάπτυξης με αργούς ρυθμούς αλλά σίγουρα όχι την άσχημη κατάσταση που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια . [if !supportLineBreakNewLine] [endif]Ας δούμε όμως αναλυτικά το πρόγραμμα !! ΜΑΙΟΣ Η αυλαία ανοίγει με την Oceania Cruises η οποία είχε να μας επισκεφτεί αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε κάποιο κρουαζιερόπλοιο της στο λιμάνι μας . Φέτος λοιπόν επιστρέφει με το K/Z SIRENA το οποίο θα κάνει την παρθενική του άφιξη στις 04/05/20 στο λιμάνι της Καβάλας το οποίο θα καταπλεύσει στις 07:00 προερχόμενο από τον Βόλο και θα παραμείνει μέχρι και τις 16:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό .Την Κωνσταντινούπολη. Το SIRENA ήταν να καταπλεύσει στις 17/05/20 αλλά λόγω της ευχάριστης αλλαγής η άφιξη μετατέθηκε στις 04/05/20 και έτσι η επόμενη συνάντηση μαζί του θα είναι στις 17/05/20 συνολικά 2 προσεγγίσεις .

Πηγή φωτογραφίας www.cruiseshipsinfo.gr Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

Η επόμενη άφιξη μας είναι στις 15/05/20 με το γνώριμο και κλασσικής ομορφιάς M/V AEGEAN ODYSSEY αυτή την φορά όμως όχι υπό την Voyages of Antiquity αλλά από μία ναυλώτρια αμερικανική εταιρία την Road Scholar εξαιτίας της οικονομικής πτώχευσης της πρώτης . Το AEGEAN ODYSSEY πρόκειται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας ‘’Απόστολος Παύλος’’ στις 08:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη ,ενώ θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό την Θεσσαλονίκη .

Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

ΙΟΥΝΙΟΣ Ο πρώτος μήνας το καλοκαιριού μας φέρνει μία ακόμη άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας για το M/S SEVEN SEAS VOYAGER της REGENT SEVEN SEAS CRUISES το οποίο μας επισκέπτεται πολύ τακτικά τα τελευταία χρόνια . Ο λευκός VOYAGER θα καταπλεύσει στις 1/06/20 στις 10:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη ,ενώ θα το δούμε και πλήρως φωταγωγημένο αφού θα αποπλεύσει στις 20:00 για τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό του ,τον Βόλο .

Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

Στις 4 του μηνός θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας ,ακόμα ένα γνώριμο ιστιοφόρο – κρουαζιερόπλοιο .Το εντυπωσιακό 4 καταρτιών M/S STAR FLYER της STAR CLIPPERS . Το πανέμορφο ιστιοφόρο θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 12:00 προερχόμενο από το Δικιλί της Τουρκίας ,και θα αποπλεύσει στις 18:00 για την Κωνσταντινούπολη .

Πηγή φωτογραφίας : www.cruisemapper.gr

Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

Στις 8 /06/20 θα το δούμε και πάλι στα νερά μας πρωινές ώρες αφού θα καταπλεύσει στις 08:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και θα στολίσει με την όμορφη παρουσία του ,το λιμάνι μας μέχρι τις 13:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το Δικιλί της Τουρκίας . [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

 

ΙΟΥΛΙΟΣ Στις 08/07/20 θα μας έρθει το πλέον γνωστό ιστιοφόρο - κρουαζιερόπλοιο M/S SEA CLOUD της SEA CLOUD CRUISES .Το υπέροχο και θρυλικό SEA CLOUD θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 08:00 προερχόμενο από τον Βόλο ,ενώ θα παραμείνει μέχρι και τις 13:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό την Θεσσαλονίκη .

Πηγή φωτογραφίας : www.cruisemapper.gr Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Τον Σεπτέμβριο έχουμε την πιο ξεχωριστή άφιξη απ όλες του 2020 ,και αυτό γιατί ,έρχεται για πρώτη φορά μια γερμανική νεοσύστατη εταιρία ,η NICKO CRUISES η οποία δραστηριοποιούνταν μέχρι πριν λίγα χρόνια στην Ανταρκτική .

Φέτος και μετά την κατασκευή του νεότευκτου mega yacht M/S WORLD VOYAGER έρχονται για πρώτη φορά στην Καβάλα και την Θάσο στις 26/09/20 , Ο WORLD VOYAGER θα καταπλεύσει στην Θάσο στις 08:00 και θα αναχωρήσει στις 03:00 τα ξημερώματα όπου θα καταπλεύσει στις 05:00 την Κυριακή 27/09/20 στο λιμάνι της Καβάλας και θα παραμείνει μέχρι και τις 15:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό .Την Κωνσταντινούπολη . Πολύ ευχάριστη η συγκεκριμένη παρθενική άφιξη καθώς στην Καβάλα έρχονται ολοένα και καινούργιες εταιρίες μετά την AIDA ,αλλά και για την Θάσο η οποία μπαίνει στον χάρτη της κρουαζιέρας δυναμικά .

Πηγή φωτογραφίας : www.nickocruises.gr Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Ο μήνας με το περισσότερο ενδιαφέρον είναι σίγουρα ο Οκτώβριος !!! Στις 09/10/19 η Καβάλα γεμίζει και πάλι ‘’φιλιά’’ από την πανέμορφη και συχνή μας επισκέπτρια AIDA CARA της AIDA CRUISES η οποία μας επισκέπτεται συνεχώς εδώ και 4 χρόνια .

Το AIDA CARA θα καταπλεύσει στο λιμάνι μας στις 08:00 προερχόμενο από το λιμάνι του Βόλου ,ενώ θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το λιμάνι της Μυκόνου . Αξίζει δε να σημειωθεί ότι αυτή θα είναι και 3η άφιξη της στο λιμάνι της πόλης μας .

Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

Στις 15/10/20 η ισραηλινή Mano Maritime Cruises μας επισκέπτεται μετά από κάποια χρόνια απουσίας για δεύτερη φορά ,με ένα νέο κρουαζιερόπλοιο που εντάχθηκε μόλις πέρυσι στον στόλο της .Ο λόγος φυσικά για το πανέμορφο και χλιδάτο κρουαζιερόπλοιο M/S CROWN IRIS το οποίο θα καταπλεύσει στις 10:00 προερχόμενο από την Θεσσαλονίκη και θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι και τις 19:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το λιμάνι της Κωνστάντζας της Ρουμανίας . Aξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει απίστευτα μέσα ασφαλείας ,κάτι που δύσκολα επιτρέπει την φωτογράφιση από τους ντόπιους .

Πηγή φωτογραφίας : www.marinetraffic.com {@Sakis Antoniou} Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

[endif]

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Η σεζόν θα κλείσει με μία ακόμη γνώριμη επίσκεψη του Κ/Ζ NAUTICA επίσης της OCEANIA CRUISES που μας επισκέπτεται με δεύτερο πλοίο μέσα στην χρονιά .Το όμορφο λευκό NAUTICA θα καταπλεύσει στις 8/11/20 στις 07:00 προερχόμενο από τον Βόλο και θα παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας μέχρι και τις 16:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης κλείνοντας την σεζόν του 2020 για την κρουαζιέρα .

Δείτε τα χαρακτηριστικά του πλοίου

 

Συνοπτικά , φαίνεται πως βγαίνουμε από τις δύσκολες χρονιές που μας ταλαιπώρησαν τουριστικά στον τομέα της κρουαζιέρας .Η Κωνσταντινούπολη άναψε το πράσινο φως στις εταιρίες κρουαζιέρας και η Καβάλα μπαίνει πάλι στον χάρτη της κρουαζιέρας .Παράλληλα και η Θάσος τα τελευταία χρονιά ανεβαίνει δυναμικά αναγνωρίζοντας την τουριστική προβολή του νησιού . Ωστόσο η φετινή χρονιά φαίνεται πρώτη φορά να είναι ξεκάθαρα ανοδική ,όπως επίσης και του 2021 .

Ας ελπίσουμε στις καλές και σταδιακά αυξανόμενες αφίξεις για το καλό του τόπου μας .

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page