top of page

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟΥ ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ . ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ AQUA BLUE


Ήταν 4 Ιουνίου το 2015 ,όταν στους ντόκους του Λαυρίου το ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ετοιμαζόταν να σαλπάρει για το Β.Αιγαίο κρατώντας την γραμμή με την εταιρία του Hellenic Sea Ways για 5 ολόκληρα χρόνια . Το ΠΗΓΑΣΟΣ ταξίδεψε όλα αυτά τα χρόνια με εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες και έδωσε μάχες πραγματικές με τα κύματα ,έχοντας στο τιμόνι του αξιέπαινους πλοιάρχους και εξαιρετικά πληρώματα .Ανθρώπους που αγαπούσαν το καράβι ,και την γραμμή που έγιναν ένα με τους νησιώτες της Λήμνου ,του Αγίου Ευστρατίου και που διανυκτέρευαν στην Καβάλα !!! . Χειμώνες φορτωμένοι με καιρούς ,καλοκαίρια να σφίζουν από επιβάτες και οχήματα ασταμάτητο αλώνιζε το Αιγαίο . Απόψε 5 χρόνια μετά την πρώτη του άφιξη ,θα σαλπάρει για το τελευταίο ταξίδι του στην άγονη γραμμή του Λαυρίου προς Άγιο Ευστράτιο - Λήμνο και Καβάλα . Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο θα εκτελέσει σήμερα τον τελευταίο απόπλου του από το Λαύριο διότι το 3ήμερο που ακολουθεί της Καθαράς Δευτέρας τα δρομολόγια του θα παραμείνουν ανεκτέλεστα . Το κλίμα είναι βαρύ ,η μπουρού του θα σφυρίξει για τελευταία φορά από το Λαύριο προς τα νησιά του Β.Αιγαίου ,όλος ο κόσμος θα το αποχαιρετήσει και θα το ευχαριστήσει για όλα αυτά τα 5 χρόνια που στάθηκε ''εργάτης της θάλασσας'' . Το ΠΗΓΑΣΟΣ από 1/03/20 θα αναλάβει τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια ,ενώ φέτος το καλοκαίρι το πλοίο θα επιστρέψει στις Σποράδες με αναχωρήσεις από τον Άγιο Κωνσταντίνο . Ωστόσο από τις αρχές Μαρτίου εμείς θα περιμένουμε το AQUA BLUE .Όπως ήδη σας είχαμε ενημερώσει πριν αρκετούς μήνες το πλοίο βρίσκεται στον Ν.Μ.Δ και όπως όλα δείχνουν στις 28/02/20 θα εκτελέσει τα δοκιμαστικά του προκειμένου να ξεκινήσει τα δρομολόγια του στην άγονη γραμμή του Λαυρίου . Tέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία που μας έδωσε την ευκαιρία ως ομάδα του Kavala Port News να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο πλοίο το προηγούμενο καλοκαίρι . Να ευχηθούμε στον πλοίαρχο και το πλήρωμα του ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ να είναι πάντα καλοτάξιδοι και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις καραβολατρικές στιγμές που μας χάρισε !!!

 
 

Σε λίγο καιρό θα υποδεχτούμε όπως όλα δείχνουν το πανέμορφο AQUA BLUE Ας δούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά για το E/Γ -Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ Το AQUA BLUE είναι το θρυλικό πρώην IERAPETRA L. που το είδαμε στην Καβάλα όταν φορούσε τα σινιάλα της ΑΝΕΚ για κάποια αντικατάσταση το 2009 . Τo πλοίο ύστερα από μια ριζική ανακαίνιση ,θα αναβιώσει την γραμμή από την Θεσσαλονίκη και θα την συνδέσει με τις Σποράδες ,τις Κυκλάδες και το Ηράκλειο της Κρήτης . Πραγματικά ο κόσμος θα δείξει την προτίμηση του ,και θα το ταξιδέψει μέχρι και λίγο πριν ολοκληρώσει αιφνίδια τα δρομολόγια του . Ωστόσο το πλοίο φέτος ταξίδεψε στην γραμμή των Κυκλάδων (Άνδρος - Τήνος - Μύκονος) ενώ μετά το πέρας του παραμένει στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας . Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής : Χώρα Ναυπήγησης : Iαπωνία Kanda Zosensho K.K, Japan Έτος ναυπήγησης : 1975 / 1995

Mήκος : 137,01 m

Πλάτος : 22,0 m

Βύθισμα : 5,58 m

Ταχύτητα : 22 κόμβοι {μέγιστη}/

υπηρεσιακή 20 κόμβοι

Επιβατική ικανότητα : 478 / 827 / 1.300 Μεταφορική ικανότητα : 104 / 400 Μηχανές : 2 * Pielstick 16PC2-5V400 Σημαία : Greek /Ελληνική Νηολόγιο : Πειραιάς Η μεγαλύτερη χωρητικότητα σε κρεβάτια ,και γκαράζ το κάνει ένα ιδανικό πλοίο για αυτή την γραμμή ,καθώς το πλοίο δεν υστερεί πουθενά .

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page