top of page

AQUA STAR : Το πεντάστερο ποστάλι της SEAJET. Πλήρες αφιέρωμα


ΕΙΣΑΓΩΓΗ |INTRODUCTION Άλλη μια καλοκαιρινή σεζόν έφτασε στο τέλος της ,μετά από μία <<έκρηξη>> που σημειώθηκε σε αποκόμματα εισιτηρίων από χιλιάδες επιβάτες που θέλησαν να εκδράμουν στα ελληνικά νησιά. Αν και φέτος τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ καλά από άποψη επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης ,μία δυσάρεστη κατάσταση ήρθε να προστεθεί, λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού.
Στις 10/06/21 το AQUA BLUE θα υποστεί μια σοβαρή μηχανική βλάβη, η οποία και θα το καθηλώσει στο λιμάνι του Λαυρίου θέτοντας το εκτός δρομολογίων. Το κενό που θα αφήσει θα αποκαλυφθεί στο επόμενο διάστημα, αφού δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο ακόμη διαθέσιμο πλοίο από την εταιρία ώστε να το αντικαταστήσει.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά της SEAJET όμως λειτούργησαν άψογα και έτσι άμεσα η εταιρία δρομολόγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της άγονης γραμμής του Λαυρίου το HSC CHAMPION JET 1 για ένα μοναδικό δρομολόγιο, ενώ λίγες μέρες μετά την θέση του CHAMPION JET 1 πήρε το Iταλικό Monohull SUPERRUNNER JET, το οποίο εκείνη την περίοδο πραγματοποιούσε τα πρώτα του δρομολόγια στις Σποράδες με τα νέα χρώματα της εταιρίας του.

Έτσι το SUPERRUNNER JET αντικατέστησε για περίπου 1,5 μήνα την γραμμή με επιτυχία καθώς μείωσε σημαντικά τον χρόνο ταξιδιού από 4 ώρες σε 2,5 ώρες, από Καβάλα – Λήμνο και αντιστρόφως. Δυστυχώς όμως λόγω του ότι το ταχύπλοο δεν έπαιρνε φορτηγά δεν στάθηκε ικανοποιητικό στην γραμμή. Η εταιρία στην συνέχεια προχώρησε σε μία έκτακτη ναύλωση του πλοίου OLYMPUS το οποίο αποσυμφόρισε τα οχήματα του Λαυρίου προς την Λήμνο με απευθείας σύνδεση ,αλλά και πάλι υπήρχε κενό.

Παράλληλα όσο αυτά τα γεγονότα λαμβάναν χώρα στην γραμμή του Λαυρίου ,στο Πέραμα είχαν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την δρομολόγηση ενός νέου πλοίου στην γραμμή. Οι εργασίες ήταν εντατικές και νυχθημερόν όλοι δούλευαν για να μπορέσει το ιταλικής κατασκευής βαπόρι να ενταχθεί άμεσα στα δρομολόγια για το ΒΑ Αιγαίο, προχωρώντας στην κάλυψη αναγκών που είχαν δημιουργηθεί με την απουσία του AQUA BLUE . Το όνομα του νέου αυτού πλοίου θα είναι AQUA STAR .
(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
Τo ΑQUA STAR θα είναι αυτό που θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο στην γραμμή του ΒΑ Αιγαίου στις πρώτες του μέρες μετά την αγορά του, τον περασμένο Ιούλιο από την SEAJET.

Το πλοίο έτοιμο και μετά τα δοκιμαστικά του θα ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι από το Λαύριο με προορισμούς τα Μεστά ,τον Άγιο Ευστράτιο ,την Λήμνο και την Καβάλα.

Μια μεγάλη πρόκληση, καθώς η πολυετή ακινησία, του επέφερε κάποια προβλήματα, τα οποία όμως ευτυχώς φάνηκαν στην πορεία να μένουν πίσω αφήνοντας, το πλοίο να βγάλει την δυναμική και την σταθερότητα του στην γραμμή.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ |TECHNICAL SPECIFICATIONS

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ |HISTORY OF SHIP

Τον Νοέμβριο του 1969 ηAnglettere-Lorraine-Alsace η θυγατρική τηςBritish Railways(Sealink) παρήγγειλε από τα Ιταλικά ναυπηγεία στην Σαβόνα Cantiere Navali Di Pietra Ligure το θρυλικό St Eloi σημερινό (Aqua Star), με yard number 12 (αριθμό ναυπήγησης) . Η καθέλκυση του ,πραγματοποιήθηκε το 1972.

Τον Οκτώβριο του 1972 είχε προγραμματιστεί η παράδοση του, αλλά δεν έγινε ποτέ, και αυτό γιατί μετά την καθέλκυση το ιταλικό ναυπηγείο χρεοκόπησε με αποτέλεσμα το πλοίο να φύγει ρυμουλκούμενο για την Γένοβα όπου και παροπλίστηκε.

Το Ιούλιο του 1972 οι εργασίες ξεκίνησαν και πάλι, αυτή την φορά όμως χρηματοδοτούμενες από την Ιταλική Κυβέρνηση. Τον Φεβρουάριο του 1975 το πλοίο έχοντας ήδη ολοκληρωθεί, παραδόθηκε στην A.L.A με νηολόγιο Δουνκέρκης και Διεθνές Διακριτικό Σήμα (Call Sign) FNKC.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Στις 12 Μαρτίου του 1975 το πλοίο θα ξεκινήσει τα παρθενικά του ταξίδια στην γραμμή Dover – Dunkerque ως Ε/Γ -Ο/Γ (Επιβατηγό – Οχηματαγωγό) ,το οποίο είχε την ικανότητα να μεταφέρει και τρένα.

Η χωρητικότητα του ήταν στους 1000 επιβάτες, ενώ η μεταφορική του ικανότητα ανερχόταν στα 160 ΙΧ ή 35 φορτηγά τρένα. Το πλοίο επίσης μετέφερε και επιβατηγά τρένα εξ ολοκλήρου (Sleeping Couches) ,αυτό στα παλαιότερα χρόνια ήταν στοιχείο που κυριαρχούσε στις θαλάσσιες μεταφορές. Το πλοίο επίσης διέθετε και 48 καμπίνες.

Στις 23 Μαρτίου του 1977 η A.L.A εξαγοράστηκε ολοκληρωτικά από την British Railways.

Από το 1985 έως το 1989 το St Eloi ναυλωνόταν ανά διαστήματα στην SNCF, εκτελώντας δρομολόγια στην γραμμή Dover – Calais (Αγγλία – Γαλλία).

Δυστυχώς τον Μάιο του 1987 το ιταλικό βαπόρι συγκρούστηκε με το οχηματαγωγό (Ο/Γ) Cambridge Ferry με ΙΜΟ (6400044) έξω από το λιμάνι του Dover, με αποτέλεσμα τα δύο πλοία να έρθουν σε σφοδρή σύγκρουση. Από το ατύχημα προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, που έπρεπε να επισκευαστούν .Έτσι τα πλοία βγήκαν εκτός υπηρεσίας για το επόμενο διάστημα.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Το 1989 το πλοίο μετονομάστηκε σε ‘’Channel Entente’’ και δραστηριοποιήθηκε εκ νέου στην γραμμή Dover – Calais μέχρι το 1990, όπου πουλήθηκε στην Isle Of Man Steam Packet .

Το πλοίο στην συνέχεια κατευθύνθηκε στα ναυπηγεία του Birkenhead, εκεί όπου του έγινε μια ευρέως φάσματος ανακατασκευή, στην διάρκεια της οποίας του προστέθηκε και δεύτερο πλωριό προπελάκι (Bow Thruster).

Έπειτα από την ολοκλήρωση της ανακατασκευής το πλοίο μετονομάστηκε και πάλι σε ‘’King Orry’’ και ύψωσε σημαία Μπαχάμες, ενώ το νηολόγιο του πλέον έγραφε ‘’Νassau’’. Δραστηριοποιήθηκε στην γραμμή Douglas – Heysham & Douglas – Liverpool και έκανε δρομολόγια μέχρι και το 1998 .Στην διάρκεια αυτών των ετών τοποθετήθηκε στο πλοίο και πρυμιός καταπέλτης (Stern Door).

To ΑQUA STAR ως ''Channel Entente''
To ΑQUA STAR ως ''Channel Entente''

Το 1998 το πλοίο αγοράστηκε από την Ιταλικών συμφερόντων Moby Lines και κατέπλευσε στο λιμάνι του Λιβόρνο στις 29 Οκτωβρίου. Το πλοίο άμεσα μετονομάστηκε σε ‘’Moby Love 2’’ με σημαία Ιταλίας και νηολόγιο Νάπολης όπως και ΔΔΣ (IBDB).

Το Moby Love 2 δραστηριοποιήθηκε στην γραμμή Piombino – Portoferraio (Elba Islands) μέχρι και το 2017, όπου και παροπλίστηκε. Άμεσα το πλοίο πουλήθηκε στην Ελλάδα περνώντας στα χέρια της Hellenic Med Ferries. Στις αρχές Οκτωβρίου του 2017 κατέπλευσε στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, όπου και έδεσε στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το πλοίο μετονομάστηκε σε ‘’ΑΕΟΛΟΣ ’,ενώ στην συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες ριζικής ανακαίνισης του. Τον Γενάρη του 2018 το πλοίο εκτέλεσε στις Δεξαμενές ‘’Βασιλειάδη’’ στον Πειραιά τον πρώτο του δεξαμενισμό, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους αναχώρησε και πάλι ρυμουλκούμενο για τα ναυπηγεία της Τούζλας στην Τουρκία προκειμένου να του αφαιρεθεί ο αμίαντος που υπήρχε στο πλοίο ,αλλά και για να γίνει η ανακατασκευή στην πλώρη.

To ΑQUA STAR ως ''Moby Love ''
To ΑQUA STAR ως ''Moby Love ''

Το 2019 μετονομάστηκε σε AZORES EXPRESS και τον Απρίλιο έφυγε για τον δεύτερο δεξαμενισμό στα ναυπηγεία της Σύρου με τα σινιάλα της HMD operated by Atlantico Line, μιας που το πλοίο προοριζόταν εξ αρχής από την αγορά του για μόνιμη δρομολόγηση στις Αζόρες της Πορτογαλίας.

Δυστυχώς όμως η συμφωνία δεν έκλεισε και έτσι το πλοίο παροπλίστηκε για λίγο στην Σύρο ,επιστρέφοντας αργότερα και πάλι στο Πέραμα, όπου περίμενε ανενεργό την τύχη του.

Τον Αύγουστο του 2019 το AZORES EXPRESS κλήθηκε να αναλάβει μια δύσκολη κατάσταση στην γραμμή της Σαμοθράκης, αφού μετά την αποχώρηση της SAOS FERRIES η γραμμή έμεινε στην κυριολεξία ‘’ξεκρέμαστη’’.

Έτσι το πλοίο ανέβηκε στο ΒΑ Αιγαίο αλλά δυστυχώς μηχανικά προβλήματα μετά την πολυετή ακινησία του σε συνδυασμό με τις ανεπαρκείς υποδομές του νησιού της Σαμοθράκης, δεν το κατέστησαν δυνατό να παραμείνει και έτσι το πλοίο παροπλίστηκε στο Πέραμα .

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Στην διάρκεια των επόμενων ετών είχαν ακουστεί διάφορα σενάρια δρομολόγησης του σε Σποράδες ,Κύθηρα κ.α, αλλά τίποτα από αυτά δεν ίσχυσε. Τον Ιούλιο του 2021 το πλοίο αγοράζεται από την SEAJETS FERRIES και μετονομάζεται σε AQUA STAR αλλάζοντας και σινιάλα.

Το πλοίο αντικατέστησε το AQUA BLUE μέχρι και τις 20/09/21. Το AQUA STAR ,μετά την ολοκλήρωση των δρομολογίων του κατευθύνθηκε στα ναυπηγεία της Χαλκίδας για την εκτέλεση της ετήσιας συντήρησης του, ενώ στο επόμενο διάστημα μάλλον θα δρομολογηθεί σε κάποια άλλη γραμμή του Αιγαίου.

AQUA STAR δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας
AQUA STAR δεμένο στο λιμάνι της Καβάλας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ|ENTERING IN PORT OF KAVALA
Στις 13/08/21 λίγο μετά τις 15:00 και έχοντας δύο ώρες καθυστέρηση λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης στο λιμάνι της Λήμνου, κατέπλευσε για πρώτη φορά στο λιμάνι της Καβάλας το νέο απόκτημα της SEAJET ,F/B AQUA STAR.

Το όμορφο ιταλικής κατασκευής βαπόρι με πλοίαρχο τον Cpt Βαγγέλη Ρούπακα πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη μανούβρα, ομορφαίνοντας το λιμάνι με τις καλλίγραμμες ναυτικές γραμμές του. Στην συνέχεια το πλοίο έδεσε στην προβλήτα Νο7 (γωνία) και αποβίβασε -ξεφόρτωσε πολύ κόσμο και οχήματα, καθώς η κίνηση ήταν ήδη αυξημένη λίγες μέρες πριν τον 15Αύγουστο.
Παρθενική άφιξη του AQUA STAR στο λιμάνι της Καβάλας (Είσοδος)
Παρθενική άφιξη του AQUA STAR στο λιμάνι της Καβάλας (Είσοδος)
Η ομάδα του Kavala Port News είχε την χαρά και την ευκαιρία να επισκεφτεί το πλοίο ,να συνομιλήσει με το ζεστό, φιλόξενο και ευδιάθετο πλήρωμα ,να περιηγηθεί και να απαθανατίσει με τον φακό της ,τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους ,την made in Italy γέφυρα ,το μηχανοστάσιο και το control room .
AQUA STAR (Kavala Port)
Λάβετε θέσεις το αφιέρωμα στο AQUA STAR αρχίζει αμέσως τώρα !!!!
(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΚΑΡΑΖ | PRESENTATION OF GARAGE

Η επιβίβαση μας ξεκινάει από το deck 3 ,το πλοίο διαθέτει έναν κεντρικό πρυμνιό καταπέλτη και μέσω αυτού γίνεται η φόρτωση και η εκφόρτωση των οχημάτων στα γκαράζ του πλοίου.
Γκαράζ (Deck 3 &4 ) AQUA STAR
Γκαράζ (Deck 3 &4 ) AQUA STAR
Τo AQUA STAR έχει συνολική μεταφορική ικανότητα 220 οχημάτων. Το γκαράζ του πλοίου διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες της φόρτωσης/εκφόρτωσης ,που προκύπτουν στην εκάστοτε γραμμή. Το πλοίο διαθέτει πατάρια, τα οποία χρησιμοποιούνται προκειμένου να φιλοξενήσουν περισσότερα οχήματα, ενώ το πλήρωμα με την εμπειρία του, κατευθύνει τους οδηγούς και είναι πάντα εκεί σε ότι χρειαστεί. Στα αριστερά του καταπέλτη βρίσκεται η ειδική πορτοκαλί ενδεικτική λωρίδα, όπου χρησιμοποιείται από τα άτομα Α .Μ Ε. Α για τις ανάγκες επιβίβασης/αποβίβασης τους.

Κατά την είσοδο μας στο πλοίο στα αριστερά υπάρχουν σιδερένιες κατασκευές με ονοματισμένες ταμπέλες, όπου εκεί φυλάσσονται με ασφάλεια από την εμπειρία του πληρώματος του πλοίου όλες οι αποσκευές αλλά και τα δέματα των επιβατών που ταξιδεύουν σε κάθε προορισμό.

Στην δεξιά πλευρά του deck 3 είναι η πόρτα εισόδου των επιβατών, η οποία οδηγεί στον εσωτερικό κόσμο του AQUA STAR. Με την είσοδο μας και δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες θα βρούμε το ειδικό αμαξίδιο και τον εξοπλισμό για την ανάβαση /κατάβαση των Α Μ.Ε.Α, ενώ κατά την περιήγηση μας θα συναντήσουμε και στους εσωτερικούς χώρους την ειδική ηλεκτρική κατασκευή ορθοπεδικής πτυσσόμενης καρέκλας για χρήση από τους Α Μ. Ε. Α ,κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε εσωτερικό χώρου του πλοίου , καινοτομία που βοηθάει τους ανθρώπους να έχουν και εύκολη πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου. Όλα αυτά συντελούνται με την καθοδήγηση ,την βοήθεια αλλά και την προσοχή του πληρώματος το οποίο είναι ειδικά εκπαιδευμένο.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ |ENTRANCE & TOUR OF INTERIOR SPACES
Oι κυλιόμενες σκάλες του πλοίου
Χρησιμοποιώντας τις κυλιόμενες σκάλες του πλοίου ανεβαίνουμε στο Deck 5 . Εκεί βρίσκουμε το πρώτο εντυπωσιακό πρυμναίο σαλόνι του πλοίου το, οποίο αποτελείται από μια σειρά αεροπορικών καθισμάτων με ενδιάμεσα τραπεζάκια . Ευθεία εκτείνεται ένα μεγάλο μέρος, το οποίο αποτελείται από γωνιακούς καναπέδες σε ζεστά χρώματα σε αποχρώσεις του καφέ και του λευκού .
Πρυμναίο Σαλόνι (Deck 5)
Πρυμναίο Σαλόνι (Deck 5)
Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το πρώτο μπαρ που συναντάμε στο πλοίο, στο οποίο ο κάθε επιβάτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ ,το ρόφημα ή το σνακ του. Στο σαλόνι επίσης υπάρχουν και LCD τηλεοράσεις, οι οποίες παίζουν διάφορα προγράμματα και διαφημιστικά σποτάκια της εταιρίας με χρήσιμες πληροφορίες για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Η διαρρύθμιση του χώρου σε συνδυασμό με τα μοντέρνα δάπεδα ,τις κρυφές πηγές φωτισμού στις οροφές, δίνουν ένα αίσθημα καλαισθησίας και μοντέρνας εποχής για ένα πλοίο της ακτοπλοΐας.
Διασχίζοντας τον διάδρομο προς την πλώρη θα βρούμε ακόμα ένα μικρό σαλονάκι με λαχανί πολυθρόνες, ιδιαίτερα σημαντικός για την ξεκούραση των επιβατών κατά την αναμονή τους, αφού δίπλα υπάρχει και η Reception του πλοίου . Εκεί ο κάθε επιβάτης μπορεί να περιμένει μέχρι να εξυπηρετηθεί από τους υπεύθυνους της Reception σε σχετικά ζητήματα του ταξιδιού του.

Διάδρομος προς αεροπορικά (Deck 5)
Διάδρομος προς αεροπορικά (Deck 5)
ΥΠΟΔΟΧΗ |RECEPTION
Η ομάδα της Reception είναι πάντα πρόθυμη και έτοιμη να εξυπηρετήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επιβάτη σε θέματα σχετικά με το ταξίδι του.
Η Υποδοχή - Ρεσεψιόν του πλοίου

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ|PLAYROOM
Δίπλα ακριβώς από την Reception συναντάμε έναν πολύ όμορφο χώρο που είναι ο παιδότοπος του πλοίου .Οι μικροί μας φίλοι έχουν τώρα την δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά σε ένα απόλυτα ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο χρώματα και παιχνίδια, ενώ πρωταγωνιστούν αγαπημένοι ήρωες της Disney σε μορφή αφίσας .

Ο παιδότοπος του πλοίου στην εξωτερική πλευρά ασφαλίζεται με ειδικά κάγκελα περασμένα σε σφουγγαρένιο τύπου ύφασμα για να αποφευχθεί η πιθανότητα κάποιου τραυματισμού .Εκεί βρίσκονται και άτομα του πληρώματος, τα οποία κατά διαστήματα επιτηρούν τον χώρο.
Παιδότοπος - Playroom (Deck 5)
Παιδότοπος - Playroom (Deck 5)

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

ΧΩΡΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ |TOILETS
Στο ίδιο deck επίσης βρίσκονται και οι κοινόχρηστες τουαλέτες, οι οποίες χάρις στην σχολαστική καθαριότητα από το πλήρωμα ,παραμένουν σε άριστη κατάσταση υγιεινής .Γενικότερα οι χώροι υγιεινής του πλοίου δεν έχουν να ζηλέψουν ούτε τα πεντάστερα ξενοδοχεία.
Χώρος υγιεινής - Toiltets (Deck 5)
Χώρος υγιεινής - Toiltets (Deck 5)
(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
Καθώς κατευθυνόμαστε προς το πλωριό τμήμα του πλοίου θα βρούμε την πρώτη σειρά αεροπορικών καθισμάτων οικονομικής θέσης . Αναπαυτικές ,και ανατομικές πολυθρόνες ξεκουράζουν τον κάθε επιβάτη κατά την διάρκεια του ταξιδιού .Σε κάθε σειρά υπάρχουν αναρτημένες τηλεοράσεις που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει διάφορα τρέχοντα προγράμματα. Το χρώμα που επικρατεί σε αυτό το τμήμα είναι το γκρι και το ασημί, ενώ στον τοίχο υπάρχουν ταπετσαρίες με πολύχρωμα λουλούδια δίνοντας μια αίσθηση χαλαρότητας που επιβάλλεται να έχει αυτός ο συγκεκριμένος χώρος.
ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ OΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ | FIRST PART OF PULLMAN AIRSEATS (ECONOMY CLASS)
Αεροπορικά καθίσματα (Economy Class) -Deck 5
Αεροπορικά καθίσματα (Economy Class) -Deck 5

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ| SECOND PART OF PULLMAN AIRSEATS (BUISNESS CLASS)
Στην αριστερή μεριά του πλοίου θα συναντήσουμε μια διάφανη πόρτα, η οποία μας οδηγεί στην δεύτερη σειρά αεροπορικών καθισμάτων διακεκριμένης θέσης (Hortensia Buissennes Class) .Ο χώρος απαρτίζεται από μεγάλες αναπαυτικές και ανατομικές πολυθρόνες σε χρώματα του μπεζ και του λευκού . Σε κάθε σειρά υπάρχουν αναρτημένες τηλεοράσεις που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει διάφορα τρέχοντα προγράμματα, ενώ στον τοίχο υπάρχουν ταπετσαρίες με ασπρόμαυρες εικόνες δίνοντας μια πιο επιβλητική διάθεση. Δεξιά και αριστερά σε όλες τις σειρές αεροπορικών καθισμάτων αλλά και σε όλους τους χώρους του πλοίου που θα συναντήσουμε κατά την ξενάγηση μας ,επικρατούν οι κρυφοί φωτισμοί και μια πολύ μοντέρνα σχεδίαση που καθιστούν το πλοίο σε ότι πιο σύγχρονο και όμορφο υπάρχει μέχρι στιγμής σήμερα σε εσωτερικό ξενοδοχειακό πλοίου.

Αεροπορικά καθίσματα (Buisness Class)
Αεροπορικά καθίσματα (Buisness Class)

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Καθώς προχωράμε προς την πλώρη του πλοίου θα βρούμε το κλιμακοστάσιο και τους διαδρόμους, ενώ σε όλες τις γωνίες υπάρχουν ειδικοί κάδοι για απορρίμματα καθώς και κάδοι ανακύκλωσης υλικών. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλοίο υπάρχουν σε όλους τους τοίχους πινακίδες για την απαραίτητη χρήση μάσκας στα πλαίσια της προστασίας από τον Covid 19.

Διάδρομος (Deck 5)
Διάδρομος (Deck 5)

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Αφήνοντας τον χώρο του κλιμακοστασίου ,στην αριστερή πλευρά θα συναντήσουμε το κατάστημα του πλοίου . Το κατάστημα του πλοίου στην συγκεκριμένη γραμμή δεν λειτουργεί.
Το κατάστημα του πλοίου - Shopping Center
Το κατάστημα του πλοίου - Shopping Center

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
Ευθεία μπροστά μας θα βρούμε το δεύτερο μεγάλο σαλόνι με ένα ακόμη μπαρ στην πλώρη του καραβιού, ένας ακόμη μοντέρνος και όμορφος χώρος του πλοίου, ο οποίος καταλαμβάνεται από οβάλ πολυθρόνες σε λαδί και γκρι χρώματα ,ενώ υπάρχουν και γωνιακοί μαύροι καναπέδες με μεταλλικές λεπτομέρειες. Έτσι ο κάθε επιβάτης μπορεί να επιλέξει ακόμη έναν χώρο για να αναπαυτεί απολαμβάνοντας τον καφέ ή το σνακ του, κοιτάζοντας συγχρόνως από τα μεγάλα παράθυρα την θέα του πελάγους . Στον ίδιο χώρο υπάρχουν και τηλεοράσεις αναρτημένες παίζοντας διάφορα προγράμματα.
ΣΑΛΟΝΙ ΠΛΩΡΗΣ|BOW LIVING ROOM
Πλωριό Σαλόνι - Μπάρ (Deck 5)
Πλωριό Σαλόνι - Μπάρ (Deck 5)

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)



Ολοκληρώνοντας την περιήγηση μας στο Deck 5 χρησιμοποιούμε το κλιμακοστάσιο για την ανάβαση μας στο Deck 6, εκεί θα βρούμε από την πρύμνη προς την πλώρη ,έναν κλειστό προσωρινά χώρο το VERANDA LOUNGE με το BAR που το συνοδεύει, ο οποίος αποτελείται από γωνιακούς δερμάτινους κόκκινους καναπέδες και ψάθινες μπλε – γκρι οβάλ πολυθρόνες .

Στον ίδιο χώρο βρίσκουμε το VIP LOUNGE του πλοίου, ένας απόλυτα μοναδικός χώρος για πιο ιδιωτικές περιστάσεις .Μεγάλες βελούδινες αριστοκρατικές πολυθρόνες σε ασημί και μπλε αποχρώσεις δίνουν ένα πιο σοβαρό στυλ, ενώ οι κρυφοί φωτισμοί που υπάρχουν κλέβουν και πάλι την παράσταση .Το BAR του VIP εξυπηρετείτε από κοινού με το VERANDA LOUNGE.
Στο πλοίο υπάρχουν ντουλάπες που μέσα βρίσκονται τα σωσίβια των επιβατών
AΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ |SAFETY ONBOARD
Σχέδιο του πλοίου σε Ζώνες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Σχέδιο του πλοίου σε Ζώνες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


ΚΑΜΠΙΝΑ Α.Μ.Ε.Α |DISABLED CABINS
Καμπίνα Α.Μ.Ε.Α
Καμπίνα Α.Μ.Ε.Α

Ο πιο ξεχωριστός χώρος του πλοίου είναι ακριβώς στην πλώρη του πλοίου το υπέροχο SELF SERVICE RESTAURANT .Ένας πραγματικά μοναδικής ομορφιάς χώρος, ο οποίος αποτελείται από βελούδινους μπεζ καναπέδες και αναπαυτικές πολυθρόνες με ορθογώνια μεγάλα τραπεζάκια .Σε αυτόν τον χώρο ο κάθε επιβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων και να τα απολαύσει με θέα την θάλασσα, αφού τα κάθετα μεγάλα παράθυρα με τις καφέ βελούδινες κουρτίνες και τους κρυφούς φωτισμούς δίνουν μια μοναδική αίσθηση αρμονίας.
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SELF SERVICE |SELF SERVICE RESTAURANT
Εστιατόριο SELF SERVICE Deck 6
Εστιατόριο SELF SERVICE Deck 6

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Με την παρουσίαση και του SELF SERVICE oλοκληρώνουμε την περιήγηση μας στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ |PRESENTATION OF EXTERIOR SPACES
Αφήνοντας τους εσωτερικούς χώρους πηγαίνουμε στους εξωτερικούς χώρους .Στο Deck 6 θα βρούμε έναν πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο, ο οποίος καταλαμβάνεται από μοντέρνες καρέκλες σε χρώμα κόκκινο και μαύρο, ενώ υπάρχουν και μοντέρνου τύπου μικρά σαλονάκια σε γκρι χρώμα με ενδιάμεσα τραπεζάκια, όπου ο κάθε επιβάτης μπορεί να απολαύσει το ρόφημα ή το αναψυκτικό του και να ατενίσει την θέα. Ακριβώς από πάνω υπάρχουν τέντες που δημιουργούν σκίαση για την προφύλαξη από την έντονη εκθετική ακτινοβολία ή τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (βροχή – έντονοι άνεμοι) στους εξωτερικούς χώρους .

Εξωτερικό κατάστρωμα (Deck 7) και στο βάθος ο χώρος του VERANDA LOUNGE
Εξωτερικό κατάστρωμα (Deck 7) και στο βάθος ο χώρος του VERANDA LOUNGE

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ| THE FUNNEL OF AQUA STAR
H τσιμινιέρα του πλοίου
H τσιμινιέρα του πλοίου
Με την βοήθεια της εξωτερικής σκάλας θα βρεθούμε στο Deck 7, στο οποίο δεσπόζει η τσιμινιέρα του πλοίου . Επίσης ο χώρος διατίθεται τις καλές μέρες για περπάτημα χάρις στην μοναδικότητα της άνεσης που έχει το πλοίο. Ανεβαίνοντας στο Deck 8 μπροστά από την τσιμινιέρα θα βρούμε το ελικοδρόμιο του AQUA STAR, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχουν σκάλες που οδηγούν στην αριστερή και αντίστοιχα στην δεξιά εξωτερική βαρδιόλα του βαποριού.

Στο ίδιο κατάστρωμα στον εσωτερικό χώρο υπάρχουν οι καμπίνες των αξιωματικών. Σε αυτό το κατάστρωμα είναι η γέφυρα του AQUA STAR. Τέλος στο Deck 9 βρίσκεται το άλμπουρο ,η κόντρα γέφυρα και οι σωσίβιες λέμβοι.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

O KAΘΡΕΠΤΗΣ ΤΟΥ AQUA STAR| MIRROR VIEW OF AQUA STAR
O καθρέπτης του AQUA STAR
O καθρέπτης του AQUA STAR

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
Η μαγευτική θέα της πλώρης στο AQUA STAR δίνει καθημερινά όμορφες στιγμές στο πλήρωμα της γέφυρας . Επιπλέον ο καθρέπτης του πλοίου έχει την ιταλική ομορφιά που διακρίνει το πλοίο ,ενώ συγχρόνως θυμίζει τις παλιές παραδοσιακές ναυπηγικές γραμμές.
Η πλώρη του πλοίου από ψηλά
Η πλώρη του πλοίου από ψηλά


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΩΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ |PRESENTATION OF RESCUE MEANS


Μία εκ των τεσσάρων σωσίβιων λέμβων του πλοίου
Μία εκ των τεσσάρων σωσίβιων λέμβων του πλοίου

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)




To πλοίο απαρτίζεται με όλα τα συστήματα σωστικών μέσων, τα οποία είναι έτοιμα να τεθούν άμεσα σε λειτουργία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, κάτι που απευχόμαστε να συμβεί. Στο πλοίο υπάρχουν 4 σωσίβιες λέμβοι χωρητικότητας 68 ατόμων ενώ, διαθέτει και βαρελάκια όπως επίσης είναι εξοπλισμένο με τη fast rescue αλλά και με τα συστήματα MES .

ΣΥΝΘΗΚΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ |CONDITIONS & SERVICES ON BOARD Το πλοίο κλιματίζεται πλήρως χειμώνα και καλοκαίρι ανάλογα τις καιρικές συνθήκες
Στο πλοίο παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Στο πλοίο υπάρχει ελεύθερο ίντερνετ (Free Wi Fi)
Στο πλοίο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι φύλαξης κατοικίδιων


Η ΓΕΦΥΡΑ | THE BRIDGE
H γέφυρα του AQUA STAR - Bridge  AQUA STAR
H γέφυρα του AQUA STAR - Bridge AQUA STAR
Η γέφυρα του AQUA STAR πραγματικά εντυπωσιάζει καθώς ανακαινίστηκε ριζικά, ταυτόχρονα όμως διατηρεί και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα ενός παλιού ακτοπλοϊκού βαποριού . Η γέφυρα απαρτίζεται από όλα τα σύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας οπότε και δεν υστερεί σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα πλοία.
Ο πλοίαρχος και οι αξιωματικοί του πλοίου έχουν στην διάθεση τους ότι χρειάζονται για να πλοηγήσουν το ιταλικό βαπόρι, ενώ τα μεγάλα παράθυρα στην πλώρη του πλοίου κάνουν μαγικό το αίσθημα της πλοιαρχίας.
Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας η κα. Μαρία Μητροπούλου υποπλοίαρχος του AQUA STAR ,μας αναλύει σημαντικές πληροφορίες για τα υπάρχοντα συστήματα και όργανα ,τα οποία αποτελούν τον βασικό κορμό της γέφυρας.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
Στα αριστερά βρίσκεται ο κεντρικός πίνακας ασφάλειας του πλοίου .Όλα όσα έχουν να κάνουν με την πυροπροστάσια και υδροπροστασία όπως {πυροστεγείς και υδατοστεγείς πόρτες} σύμφωνα πάντα με τις ασφαλιστικές διατάξεις.
Στο κέντρο βρίσκονται τα νέου τύπου χειριστήρια τα οποία επικοινωνούν και με το Control Room του μηχανοστασίου ,δηλαδή επιτρέπουν να γίνονται οι ίδιοι χειρισμοί και από εκεί. Επίσης ακριβώς δίπλα υπάρχουν και τα 2 (Bow Thrusters).
Μπροστά είναι το γραφείο της γέφυρας όπου υπάρχουν οι χάρτες, τα όργανα ,βιβλία ναυτιλίας. Δίπλα βρίσκονται τα όργανα όπως {,ανεμόμετρο, ECDIS ,ραντάρ}. Στο κέντρο βρίσκονται τα καινούργιας τεχνολογίας stabilizers ,ένα πολύ διαδεδομένο σύστημα σταθερoποίησης που επιτρέπει στο πλοίο να ευσταθεί καλύτερα στην θάλασσα και ειδικότερα σε περιπτώσεις καιρού. Στην συνέχεια βλέπουμε τα παλιά χειριστήρια που είχε το πλοίο ,και άλλα συστήματα όπως {stabilizers , αυτόματος πιλότος ,συσκευή GPS ,AIS κ.ά

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Οι ανοικτές βαρδιόλες του πλοίου είναι κάτι που πλέον εκλείπει από τα σημερινά πλοία . Έχουν βέβαια θετικά αλλά και αρνητικά (π.χ τον χειμώνα υπάρχουν δυσκολίες σε περιπτώσεις βροχής .Τα χειριστήρια τώρα ,έχουν πλέον αλλάξει και έχουν γίνει πιο μικρά και ηλεκτρονικού τύπου όπως όριζαν οι τελευταίες ασφαλιστικές διατάξεις .
Η βαρδιόλα του πλοίου
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ| CONTROL ROOM
Το Control Room είναι ο πιο σημαντικός χώρος ενός πλοίου, καθώς το μηχανικό team έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του μηχανοστασίου. Με λίγα λόγια όλα αρχίζουν και τελειώνουν από εκεί. Αναλυτικά στο Control Roοm θα συναντήσουμε ξεκινώντας από δεξιά προς τα αριστερά.
Κέντρο Ελέγχου (Control Room)
Κέντρο Ελέγχου (Control Room)
Από τα δεξιά προς τα αριστερά υπάρχουν οι κεντρικές γεννήτριες και ο ηλεκτρολογικός σταθμός . Δίπλα βρίσκονται τα χειριστήρια και τα προπελάκια, όπως είναι και στην γέφυρα που συναντήσαμε πιο πάνω .
Υπάρχουν δύο συστήματα για να διαβάζουν τις κύριες μηχανές όπως στροφές κάθε μηχανής , στροφές αξόνων . Δίπλα είναι τα monitor και πίσω οι αντλίες ,ενώ τέλος βλέπουμε και engine panel όπου αφορά στις θερμοκρασίες λαδιού ,πετρελαίου ,νερού.
(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)
ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ | ENGINE ROOM
Κύριες μηχανές του πλοίου
Κύριες μηχανές του πλοίου
Για το τέλος του αφιερώματος μας σε αυτό το θρυλικό βαπόρι αφήσαμε την καρδιά του .Και ποια θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του μηχανοστασίου εκεί όπου το πλοίο παίρνει το <<οξυγόνο>>, που του δίνουν οι δύο μηχανές SEMTPielstick 16 PC2-2V400 και ταχύτητα, που αγγίζει τους 21 κόμβους στο 100 % της ισχύς των μηχανών ενώ στην υπηρεσιακή του ταξιδεύει συνήθως με το (70 -80%) δηλαδή 16 -17 κόμβους.

(κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)


Επιπλέον το πλοίο <<φοράει>> και 3 ηλεκτρομηχανές WARTSILA 12 UD25 . Το ΑQUA STAR εξοπλίζετε ακόμη με δύο bow thrusters (πλωριά προπελάκια), τα οποίο του δίνουν επιπλέον δύναμη και ευελιξία στις μανούβρες του .Γενικότερα το πλοίο έχει μεγάλη ευελιξία και πολύ καλές ελκτικές ικανότητες για την ηλικία του . Τέλος το πλοίο διαθέτει φτερά ευστάθειας τα οποία ελέγχουν και διατηρούν την ευστάθεια του τόσο κατά την διάρκεια της πλεύσης όσο και σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς με υψηλό κυματισμό και πολλά μποφόρ. Ο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ AQUA STAR ΑΠΟ ΨΗΛΑ |THE AQUA STAR CATAPULT FROM ABOVE
Ο καταπέλτης του πλοίου από ψηλά
Ο καταπέλτης του πλοίου από ψηλά

ΕΠΙΛΟΓΟΣ|EPILOGUE
Φτάνοντας προς το τέλος αυτού του αφιερώματος σε αυτό το υπέροχο πλοίο μιας άλλης εποχής θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το πλήρωμα του πλοίου για τη ζεστή φιλοξενία, και την εγκάρδια προθυμία τους σε ότι χρειαστήκαμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς πραγματοποιήθηκε σε μια κομβική εποχή για όλη την ανθρωπότητα . . Έχουμε ήδη αναφερθεί πολύ στο πλοίο και την ομορφιά που χαρίζει στο Αιγαίο, αλλά το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι, που βρίσκονται μέσα σε αυτό και μας ταξιδεύουν στα νησιά. Από τον πλοίαρχο μέχρι και τον τελευταίο ιεραρχικά ,ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδοι ασφαλείς και να έχουν υγεία.
Καλά ταξίδια στο πλήρωμα του AQUA STAR !!!!
Πριν κλείσουμε, αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορεί το πλοίο να ξεκίνησε με κάποια προβλήματα στην αρχή τα οποία ήταν προσωρινά ,στην πορεία όμως στάθηκε παραπάνω και από επάξια στην γραμμή μας, μετά από τόσο καιρό που βρισκόταν σε ακινησία .Από το γκαράζ ,τους εσωτερικούς λαμπερούς και πολυτελείς χώρους ,τους μοντέρνους σχεδιαστικά εξωτερικούς χώρους ,την πανέμορφη και σύγχρονη γέφυρα ,και το καλοδιατηρημένο και άρτια εξοπλισμένο μηχανοστάσιο του ,το καθιστούν ως το κορυφαίο ημερόπλοιο που υπάρχει αυτή την στιγμή στην ελληνική ακτοπλοΐα.
🙏EΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ |THANKS TO
🙏Την εταιρία SEAJETS για την πραγματοποίηση του αφιερώματος. 🙏Το ταξιδιωτικό μας πρακτορείο KAVALA TOURS και τον κο.Παναγιώτη Κούτσογλου για όλη την βοήθεια που μας παρείχε για την πραγματοποίηση του αφιερώματος.
🙏Τέλος ευχαριστούμε θερμά 🔵Team Γέφυρας

Τον Cpt Ματθαίο Ζιώγα ,Ύπαρχο
Την Cpt Μαρία Μητροπούλου ,Υποπλοίαρχο
Τον κ. Κωνσταντίνο Τζάνη, Δοκ Πλοίαρχο 🔵Team Ξενοδοχειακού & Εστίασης
Τον κ. Αθανάσιο Παρασκευόπουλο ,Προϊστάμενο Αρχιθαλαμηπόλο
Τον κ. Ισίδωρο Κονδυλά , Θαλαμηπόλο
Τον κ. Γεράσιμο Δεστούνη , Θαλαμηπόλο
Τον κ. Νικόλαο Εγγλέζο , Θαλαμηπόλο
Τον κ. Χαράλαμπο Σανίδα ,Θαλαμηπόλο
Τον κ.Ιωάννη Κονταδριόπουλο ,Θαλαμηπόλο
Τον κ. Νιχάτ Καρά ,Θαλαμηπόλο
Τον κ. Σώζοντα Χάλαρη ,Θαλαμηπόλο
Τον κ. Ιωάννη Τριανταφύλλου ,Μάγειρα Α’
Τον κ. Αναστάσιο Ξεκούκη ,Μάγειρα Β’ 🔵Team Μηχανοστασίου
Τον κ. Γεώργιο Κοτίτσα, Α’ Μηχανικό
Τον κ. Κωνσταντίνο Σαμιώτη, Β’ Μηχανικό
Ton κ. Ρένις Μυρτολλάρη, Γ’ Μηχανικό
Τον κ. Χρήστο Πλασταργιά, Γ’ Μηχανικό
Τον κ. Μόσχονα Πούλιο, Γ’Μηχανικό
Τον κ. Παναγιώτη Λυσίκατο, Μηχανοδηγό Α’
Τον κ. Χριστόδουλο Παγώνη, Μηχανοδηγό Α’
Τον κ.Ιωάννη Χρυσοχοιδη ,Μηχανοδηγό Β’
Τον κ. Δημήτριο Βήχο, Δοκ Μηχανικό
Την κ. Παναγιώτα Ζυγόρη, Δοκ Μηχανικό
Τον κ. Δημήτριο Μόσχο, Καθαριστής Μηχανής
Τον κ. Κωνσταντίνο Μανωλάκο , Προϊστάμενο Ηλεκτρολόγο
Τον κ. Αριστείδη Μυλωνά ,Βοηθό Ηλεκτρολόγου
Τον κ. Γεώργιο Σαξώνη ,Χυτροκαθαριστή
Τον κ. Ιωάννη Αεράκη , Χυτροκαθαριστή
Τον κ. Κωνσταντίνο Χατζόγλου , Βοηθό Φροντιστή 🔵Team Καταστρώματος Τον κ. Ραφαήλ Μπάρη ,Ναύκληρο Τον κ. Μιχαήλ Μάτσα ,Υποναύκληρο Τον κ. Αριστείδη Αθανασόπουλο ,Ναύτη Τον κ .Εμμανουήλ Μάλλη ,Ναύτη
Τον κ. Αντώνιο Καραθανάση ,Ναύτη
Τον κ. Ελευθέριο Νικολάου ,Ναύτη
Τον κ. Νικόλαο Καλέργη ,Ναύτη
Τον κ. Μιχαήλ Γεώργιο, Ναύτη
Τον κ. Γεώργιο Ρούσσο ,Ναύτη
Τον κ. Ισμαήλ Σαλήμ ,Ναύτη
Την κ. Σουλτάνα Διπλάρη ,Ναυτόπαις 🔵Team Οικονομικού Τομέα
Τον κ. Νικόλαο Λυμπέρη ,Προϊστάμενο Οικονομικό
Τον κ. Γεώργιο Τσόρη ,Οικονομικό Α’
Τον κ. Γεράσιμο Λαλούση ,Δοκ Οικονομικό Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αχιλλέα Τζάθα για τις φωτογραφίες που μας διέθεσε από το προσωπικό του αρχείο (Ν.Μ.Δ – Μόνιμη Δεξαμενή Βασιλειάδη) Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Λαζαρή για την πολύτιμη βοήθεια του.
Συντελεστές |Credits

💬Eπιμέλεια Κειμένου : Τάσος Αργυρός


📸Φωτογραφική Επιμέλεια : Τάσος Αργυρός 🗯 Σημειώσεις : Τάσος Αργυρός

Φωτογραφίες Εξωτερικών Συνδέσμων :doverferry photosforums.co.uk

🔚🔚🔚🔚

☢ KΑVALA PORT NEWS TEAMWORK ™ Copyright 2021 © All rights reserved



Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page