top of page

HSC CHAMPION JET 1 & HSC SUPERRUNNER JET : Παρθενικές αφίξεις για τα ταχύπλοα της SEAJET στην Καβάλα


Μεγάλη και ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για το λιμάνι της Καβάλας καθώς κατέπλευσαν δύο υπερσύγχρονα και πανέμορφα ταχύπλοοα της SEAJETS με σκοπό την αντικατάσταση του ομόσταυλου AQUA BLUE το οποίο μερικές μέρες πριν υπέστη μηχανική βλάβη στο λιμάνι του Λαυρίου. Η προσωρινή αντικατάταση με αυτά τα δύο κομψοτεχνήματα προσφέρει μια ανάσα εκσυγχρονισμού και ταχύτητας μειώνοντας στο μισό τον χρόνο ταξιδιού (όπως είναι λογικό αφού μιλάμε για ταχύπλοο) για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου από /προς την Καβάλα.

Πιο αναλυτικά μετά την ενημέρωση της εταιρίας το πρώτο ταχύπλοο που δρομολογήθηκε προσωρινά στην γραμμή ήταν το ''HSC CHAMPION JET 1'' . Το ταχύπλοο της SEAJET ξεκίνησε την Δευτέρα 12/07/21 στις 22:00 από το λιμάνι του Λαυρίου με προορισμούς τα Μεστά Χίου ,τον Άγιο Ευστράτιο ,την Λήμνο και τελικό προορισμό το λιμάνι της Καβάλας. Το ταχύπλοο κατέπλευσε χθες για πρώτη φορά στο λιμάνι ''Απόστολος Παύλος'' και έδεσε στην προβλήτα Νο7 αποβιβάζοντας αρκετό κόσμο και ξεφορτώνοντας πολλά Ι.Χ .Το CHAMPION JET 1 τράβηξε όλα τα βλέμματα των πολιτών ,αφού οι περισσότεροι έσπευσαν να δουν από κοντά και να φωτογραφήσουν το πανέμορφο σκάφος . To γαλανόλευκο Catamaran πραγματοποίησε ένα και μόνο ταξίδι ενώ απέπλευσε στις 17:00 από το λιμάνι της Καβάλας με προορισμό την Λήμνο και από εκεί συνέχισε το ταξίδι του για την Θεσσαλονίκη οπότε και ανάλαβε από σήμερα να αντικαταστήσει το HSC SUPPERUNNER JET της ίδιας εταιρίας στην γραμμή των Σποράδων εφόσον το δεύτερο θα ερχόταν στην γραμμή του Λαυρίου για να εξυπηρετήσει την γραμμή της Λήμνου.

HSC CHAMPION JET 1 (Κάντε κλικ σε κάθε φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το HSC SUPERRUNNER JET να αναχωρήσει κενό επιβατών προς το Λαύριο για να ξεκινήσει σήμερα τα δρομολόγια του ,τελικά το ταχύπλοο άλλαξε την ρότα του για το λιμάνι της Καβάλας για ανεφοδιασμό καυσίμων ,και πιστοποίηση λιμένος. Το εντυπωσιακό Monohull κατέπλευσε κενό επιβατών στο λιμάνι της Καβάλας λίγο πριν τις 16:00 και με μια εντυπωσιακή δεξιόστροφη και ταχύτατη μανούβρα έδεσε για λίγες ώρες στο λιμάνι της πόλης. HSC SUPERRUNNER JET - Πλησιάζοντας στο λιμάνι της Καβάλας

Τα δύο πανέμορφα ταχύπλοοα έδωσαν μια απίστευτα διαφορετική εικόνα με την κοψμότητα τους στο λιμάνι ''Απόστολος Παύλος'' της Καβάλας ,το οποίο ζούσε μεγάλες στιγμές. Το HSC SUPERRUNNER JET απέπλευσε για Λήμνο -Άγιο Ευστράτιο - Λαύριο (κενό επιβατών - πιστοποίηση λιμανιών) και σήμερα θα αναχωρήσει για το πρώτο του εμπορικό δρομολόγιο στην άγονη γραμμή του Λαυρίου. Το ταχύπλοο της SEAJET θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι και τις 20/07/21 και μέχρι νεοτέρας απόφασης - ενημερώσης της εταιρίας σχετικά με την κατάσταση του AQUA BLUE και τι μέλλει γενέσθαι για την συνεχίση των δρομολογίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχαμε δει το HSC CHAMPION JET 2 αδερφάκι του 1 τον Οκτώβριο του 2015 όταν αυτό πραγματοποίησε έκτακτα δρομολόγια μεταφέροντας πρόσφυγες από το νησί της Λέσβου. HSC SUPERRUNNER JET (Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για να την δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Τέλος αν και υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό ,η SEAJETS ανταποκρίθηκε άμεσα καλύπτωντας ορισμένως το ακτοπλοοικό πρόβλημα .Ωστόσο δυστυχώς επειδή η γραμμή έχει μεγάλη εμπορευματική κίνηση το πρόβλημα από την Νότια Ελλάδα για την Βόρεια Ελλάδα παραμένει ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς το HSC SUPERRUNNER JET μπορεί να μεταφέρει πολύ λίγες νταλίκες και φορτηγά μικρά ,ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουν άλλο πλοίο και τις περισσότερες φορές να μένουν αποκλεισμένα στο λιμάνι του Λαυρίου. Δείτε τα δρομολόγια του πλοίου εδώ & εδώ Δείτε τα χαρακτηριστικά του κάθε ταχύπλοου

Φωτογραφική επιμέλεια : Τάσος Αργυρός Φωτογραφίες χαρακτηριστικών (μπλε σκούροι πίνακες) : www.seajet.gr

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page