top of page

Ro/Ro ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ : Παρθενική άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας.Φωτορεπορτάζ


Λίγο πριν τις 07:30 έκανε την παρθενική του άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας το Ro/Ro ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ προερχόμενο απευθείας από Μυτιλήνη .Το ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ με μια όμορφη μανούβρα έδεσε στην προβλήτα 4 του ‘’Απόστολος Παύλος’’ και ξεφόρτωσε το γκαράζ το οποίο ήταν γεμάτο φορτηγά και άλλα οχήματα .Το καναδέζικο βαπόρι θα καταπλέει κάθε Σάββατο πρωί και θα αναχωρεί το βράδυ της ίδιας μέρας για τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου.

Η ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών ήρθε για να μείνει και στην Καβάλα ,με την εταιρία να δηλώνει μεγάλη προθυμία ώστε να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα . Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δηλώνουν στο Kavala Port News ότι ’Μέριμνα μας είναι να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες φορτηγών και τις μεταφορικές εταιρίες όσο τον δυνατόν περισσότερο μπορούμε ,και ευελπιστούμε ο κόσμος να ανταποκριθεί στις υπηρεσίες μας και να στηρίξει το πλοίο και την εταιρία επιλέγοντας το για τις μεταφορές των οχημάτων του''.

Ο φακός του Kavala Port News ήταν εκεί στην πρώτη άφιξη του πλοίου και απαθανάτισε αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό.

(Κάντε κλικ πάνω στις φωτογραφίες ,για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Τεχνικά Χαρακτηριστικά |Technical Specifications

Λίγα λόγια για το πλοίο Τo Ro/Ro ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ ναυπηγήθηκε το 1972 στην ναυπηγεία (Trosvik Verksted A/S Brevik) της Νορβηγίας με πρώτο όνομα το ‘’ANDERIDA’’για την STENA LINES ,ακολούθησε η SEALINK το 1980 όπου δούλεψε στην Ευρώπη με την μορφή ναύλωσης και κατόπιν μετονομάστηκε αρκετές φορές . Το πλοίο το 1987 πουλήθηκε στην καναδέζικων συμφερόντων C.T.M.A VOYAGER και δραστηριοποιούνταν στις γραμμές Montreal – Cap aux Meules & Matane – Cap aux Meules το 2016. Τον Φεβρουάριο του 2020 το πλοίο αγοράζεται από την εταιρία AEINAYTHΣ και ξεκινάει το μεγάλο του ταξίδι από τα βόρεια στην χώρα μας στις 22 Φεβρουαρίου 2020 .Στις 12 Μαρτίου θα καταπλεύσει για πρώτη φορά στα ναυπηγεία της Χαλκίδας όπου εκεί θα υποστεί εκτεταμένες αλλαγές και εργασίες συντήρησης και επισκευής στο εσωτερικό και εξωτερικό του τμήμα. Το πλοίο θα πάρει το όνομα ‘’ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ’’ και τον Απρίλιο του 2020 θα υψώσει σημαία Ελληνική ενώ το νηολόγιο του θα φέρει το νησί της Χίου. Τον Ιούνιο του 2020 το ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ θα ξεκινήσει τα παρθενικά του δρομολόγια στο ΒΑ Αιγαίο και την Θεσσαλονίκη ,ενώ φέτος προστίθεται και η Καβάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πλοία τύπου Ro/Ro ταξιδεύουν παντώς καιρού και μεταφέροντας παντώς τύπου φορτηγών οχημάτων κλπ, εξυπηρετώντας ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες τα νησιά και τις πόλεις της Μακεδονίας. Επιμέλεια Κειμένου : Τάσος Αργυρός Επιμέλεια φωτογραφιών : Τάσος Αργυρός



Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page