top of page

ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ new: To νέο απόκτημα της Thassoslink έρχεται σύντομα στην γραμμή Κεραμωτή - Θάσος


Καθώς οδεύουμε προς τα μέσα καλοκαιριού και με την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας ,οι ακτοπλοϊκές εταιρίες λειτουργούν πυρετωδώς με τον κόσμο και τα οχήματα να ξεχειλίζουν στα νησιά και όχι μόνο .Αν και μέχρι σήμερα έχουμε δει μεγάλες αλλαγές όπως παροπλισμούς , διαλύσεις πλοίων κ.α στον χώρο της ναυτιλίας ,ταυτόχρονα υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις που αν και γνωρίζαμε ένα πλάνο σχεδίου αρκετό καιρό ,σήμερα επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες μας . Η εταιρία THASSOSLINK ιδιοκτησίας του κ.Στέλιου Φιλιάγκου υποδέχθηκε πριν λίγο διάστημα το νέο απόκτημα της ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI.ύλ Ύστερα από ένα πολυήμερο ταξίδι από την Ρωσία για τον επαναπατρισμό του στη χώρα μας. Στις 18/04/21 κατέπλευσε στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος με την βοήθεια του ρυμουλκού που το έφερε CHRISTOS XXXIV του ομίλου SPANOPOULOS GROUP.

To ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VI κατασκευάστηκε το 2012 στα ναυπηγεία Κουρή στην Αμαλιάπολη Βόλου για την λογαριασμό της TSOKOS LINES η οποία αυτή την στιγμή είναι μεγαλύτερη εταιρία αμφίδρομων στην χώρα. Ναυπηγός και αυτού του πλοίου ήταν η σπουδαία Ευτυχία Πετυχάκη όπου για άλλη μια φορά ''κέντησε'' .Άλλωστε η σειρά των ''ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ'' είναι αυτό που λέει και η λέξη τα πιο επιτυχημένα και πρωτοποριακά αμφίδρομα που κατασκευάστηκαν ποτέ σε ελληνικά ναυπηγεία. Το πλοίο δρομολογήθηκε στην γραμμή Αιδηψός - Αρκίτσα ,Ερέτρια - Ωροπός ,καθώς και δούλεψε και στην γραμμή Πέραμα - Παλούκια. Το 2015 πουλήθηκε σε Ρώσικη εταιρία και αναχώρησε για την Μαύρη θάλασσα με το όνομα ''POBEDA'' .Το 2018 το πλοίο παροπλίστηκε στο KERCH της Ρωσίας και έκτοτε παρέμεινε ανενεργό. Το 2019 βγήκε σε site broke μέχρι να αγοραστεί από τον κ.Φιλιάγκο και σήμερα να επαναπατριστεί στην χώρα μας μετά από ακριβώς 6 χρόνια. Με την απόκτηση του PROTOPOROS VI η εταιρία Thassoslink μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στις πορθμειακές γραμμές της Θάσου ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τον στόλο της αλλά και δυναμώνοντας τον ανταγωνισμό. Θυμίζουμε ότι η γραμμή της Κεραμωτής είναι μια από τις πιο κερδοφόρες γραμμές σε πορθμείο στην Ελλάδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε άλλον έναν ''ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ'' στο νησί αφού ήδη υπάρχουν τα THASSOS I (Πρώην ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙΙΙ) και το ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ. (πρώην ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII) τα οποία διαχείριζονται οι ναυτιλιακές εταιρίες ANETH και η θυγατρική THASSIAN SEA LINES .Το πλοίο είναι σχεδόν έτοιμο και σύντομα θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τα νερά του ΒΑ Αιγαίου. Το όνομα πλέον έχει τοποθετηθεί στο πλοίο και αναμένονται οι τελευταίες εργασίες πριν αναχωρήσει για Θάσο.


Το ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ θα αποτελέσει ακόμη ένα σύγχρονο αμφίδρομο πλοίο στην γραμμή της Κεραμωτής που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε μια μεγάλη πορθμειακή σύγχρονη γραμμή με νεότευκτα και σύγχρονα πλοία.

Το πλοίο φυσικά θα δρομολογηθεί στην γραμμή Κεραμωτή - Λιμένας και αντιστρόφως και εμείς περιμένουμε να το υποδεχτούμε.




Ευχαριστούμε θερμά τον κ.Μάριο Αναγνώστου για τις αποκλειστικές του φωτογραφίες.

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page