top of page

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Η αποτυχημένη ''απόβαση'' στην Θάσο το 2005 ...

ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ .. Γράφει ο Γιώργος Γκιβίσης Στην Θάσο το καλοκαίρι του 2005

Για να δούμε αν οι φίλοι μας από την Θάσο και την Καβάλα μπορούν να μας λύσουν μία …ιστορική (πλέον) απορία.

Το καλοκαίρι του 2005 είχαν δρομολογηθεί στις γραμμές της Θάσου, δύο νέα (για το νησί) πλοία. Το ορθόπλωρο (ανοικτό) ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δ στην γραμμή Νέα Πέραμος – Πρίνος, και το αμφίδρομο (κλειστό) ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Φ στην γραμμή Κεραμωτή – Λιμένας.


Σε ένα άρθρο της εποχής που είχα βρει παλαιότερα στο thassos-forum.com, γραμμένο στις 28 Απριλίου 2005, ανάμεσα σε άλλα αναφερόντουσαν και τα παρακάτω :

“ Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Το νέο κόκκινο πλοίο (ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δ) ήρθε για να μείνει στη γραμμή Νέας Περάμου - Πρίνου. Το πλοίο της πειραϊκής εταιρίας μπορεί να μεταφέρει 100 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και 600 επιβάτες.

Στο λιμάνι της Νέας Περάμου βρίσκεται από χθες το φεριμπότ "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δ" που θα εκτελεί τα δρομολόγια από Νέα Πέραμο προς Πρίνο Θάσου.......

…….Από σήμερα το πρωί, εκτός απροόπτου, το πλοίο θα αρχίσει τα δρομολόγια από και προς τον Πρίνο και έτσι θα αποκατασταθεί η πορθμειακή γραμμή Νέας Περάμου και Θάσου που είχε διακοπεί λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις τοπικές ναυτιλιακές εταιρίες.

Το "Αικατερίνη Δ" είναι το τρίτο κόκκινο πλοίο που θα δρομολογηθεί στις γραμμές της Θάσου. Πλοιοκτήτρια εταιρία είναι η "Ιφιγένεια Ναυτική Εταιρία" που εδρεύει στον Πειραιά, ενώ το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 100 αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και 600 επιβάτες……..’’


Το όλο εγχείρημα από ότι φαίνεται δεν απέδωσε, μιας και τα πλοία αυτά δούλεψαν μόνο το καλοκαίρι του 2005 στην Θάσο.

Στις παρακάτω φωτoγραφίες, το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Δ τον Ιούνιο 2005 στην σκάλα Πρίνου (flickr – hvacaloumis), και το ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Φ ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο 2005 στην Κεραμωτή (flickr – nickdesign)

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page