top of page

Ιστορική μέρα για το λιμάνι της Καβάλας. Τριπλές αφίξεις κρουαζιεροπλοίων για πρώτη φορά.


Ιστορική μέρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή για το λιμάνι της Καβάλας καθώς είχαμε για πρώτη φορά 3 αφίξεις κρουαζιεροπλοίων ,αριθμός ρεκόρ για το λιμάνι μας ,το οποίο δεν είναι συνηθισμένο σε τέτοιες εικόνες. Πιο αναλυτικά Λίγο μετά τις 06:00 κατέπλευσε με συνοδεία του Ρ/Κ CHRISTOS LI πρώτα το κρουαζιερόπλοιο C/S ‘’AEGEAN ODYSSEY’’ της Scholar Cruises ,το πλοίο προερχόμενο από την Σκιάθο μετέφερε 304 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων ενώ ο αριθμός πληρώματος ανερχόταν στους 162. Το AEGEAN ODYSSEY αφού έδεσε με ασφάλεια αποβίβασε τους επιβάτες οι οποίοι στην συνέχεια προωθήθηκαν με τουριστικά λεωφορεία σε κοντινούς προορισμούς. Το κλασσικό κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να αναχώρησε στις 17:00 συνεχίζοντας την κρουαζιέρα του.

Στις 07:00 κατέπλευσε στο λιμάνι ‘’Απόστολος Παύλος’’ επίσης για πρώτη φορά εντός του τρέχοντος έτους ,το C/S CELESTYAL CRISTAL της Celestyal Cruises. Το CRISTAL αφού εκτέλεσε μία υπέροχη δεξιόστροφη μανούβρα ,πλαγιοδέτησε κατά μήκος των προβλητών Νο 3,Νο 4 ,Νο 5 μπροστά από τον επιβατικό σταθμό. Το 159 μέτρων μήκους πλοίο μετέφερε πάνω από 1.000 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων ,προερχόμενο από την Θεσσαλονίκη. Οι επιβάτες του CRISTAL είχαν την ευκαιρία για κοντινές εκδρομές ,ενώ πολλοί κινήθηκαν στο κέντρο και την αγορά της πόλης. Το πλοίο απέπλευσε στις 16:00 για την Κωνσταντινούπολη ενώ το επόμενο διάστημα θα το δούμε αρκετές φορές ακόμα.

Μία ώρα αργότερα μας επισκέφτηκε για 4η φορά το C/S SEVEN SEAS EXPLORER το οποίο λόγω εργασιών και χωρητικότητας παρέμεινε αγκυροβολημένο στα ανοιχτά του λιμανιού ενώ οι Αμερικανοί και Βρετανοί επιβάτες τους μεταφέρθηκαν με τα λεγόμενα ‘’Tenders’’ στο κεντρικό λιμάνι. Το SEVEN SEAS EXPLORER θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

Η σημερινή εικόνα στο λιμάνι της Καβάλας μας γεμίζει αισιοδοξία ότι όχι μόνο φέτος έχουμε τόσες πολλές αφίξεις πάνω από 36 πράγμα που σημαίνει ότι η κρουαζιέρα για την Καβάλα επανήλθε πιο δυναμικά από ποτέ ,αλλά και για το μέλλον καθώς μπαίνουν νέοι στόχοι και οι επαφές που πραγματοποιούν οι φορείς με τον κλάδο αποτελούν τον πυλώνα της κρουαζιέρας ενώ ανοίγονται νέοι ορίζοντες με καινούργιες εταιρίες και νεότευκτα κρουαζιερόπλοια ενισχύοντας την θέση μας στον πανελλήνιο χάρτη κρουαζιέρας. Τρείς αφίξεις ρεκόρ για το λιμάνι της Καβάλας καθώς είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ,ενώ να θυμίσουμε το 2015 στις 01/11/15 ήταν μία εξίσου ιστορική μέρα αφού είχαμε ανάλογη εικόνα με 2 κρουαζιερόπλοια ,ταχυπλοο και συμβατικά πλοία.

Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page