top of page

Καβάλα : Έφτασε η ώρα της κρουαζιέρας . Πόσα και ποια κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν για φέτος


Μπορεί οι τελευταίοι ταξιδιώτες σε Αιγαίο και Ιόνιο να επιστρέφουν σιγά σιγά πίσω στην βάση τους καθώς το καλοκαίρι ολοκληρώνεται τυπικά. Στην κρουαζιέρα όμως τα πράγματα έχουν εντελώς άλλη εικόνα σε σχέση με την ακτοπλοΐα .Αν και η ακτοπλοΐα μέχρι τώρα θεωρούνταν ένας απρόβλεπτος τομέας της ναυτιλίας πλέον και μετά την πανδημία (η οποία ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη) στο παιχνίδι μπαίνει και ο τομέας της κρουαζιέρας . Στην κρουαζιέρα τα πράγματα πάντα είναι προγραμματισμένα οι αφίξεις/αναχωρήσεις σε αριθμούς ,τα home port ,οι προορισμοί κλπ.. Ωστόσο η πανδημία όλα αυτά τα άλλαξε και πλέον παίζει το κυρίαρχο ρόλο για να γίνουν σωστά όλα τα παραπάνω. Πολλά κρουαζιερόπλοια ταξίδεψαν φέτος κυρίως στα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου όμως σε καμία σχέση με τα επίπεδα προ Covid 19 και αυτό φυσικά είναι απολύτως λογικό. Όσο αναφορά το λιμάνι της πόλης μας, η κρουαζιέρα φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά πλέον μετά από σχεδόν 1 χρόνο με εξαίρεση την περυσινή παρθενική άφιξη του M/S WORLD EXPLORER. Έτσι 3 συνολικά προγραμματισμένες αφίξεις που δεν επηρεάστηκαν κερδίσαμε για την φετινή σεζόν εκ των οποίων μόλις 1 είναι τον Σεπτέμβριο ενώ 2 έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Παρακάτω θα σας αναλύσουμε την κάθε μία άφιξη - προσέγγιση ξεχωριστά όπως συνηθίζουμε να κάνουμε σε κάθε πρόγραμμα κρουαζιέρας με εξαίρεση του 2020 λόγω του Covid 19. Δυστυχώς πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν και φέτος είχαν προγραμματιστεί πολλές και σημαντικές αφίξεις για το ''Απόστολος Παύλος'' οι περισσότερες ακυρώθηκαν και δυστυχώς ακυρώθηκαν και οι κρουαζιέρες της Celestyal Cruises που παραδοσιακά πραγματοποιεί προσεγγίσεις με τα πλοία της πάντα κάθε χρόνο στο λιμάνι της πόλης μας . Αν και η Celestyal ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς στην πορεία τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμεναν και έτσι σε λίγες μέρες ολοκληρώνονται οι κρουαζιέρες στα νησιά του Αιγαίου ,την Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλους προορισμούς της Ελλάδας . Το πρόγραμμα της εταιρίας είχε συμπεριλάβει και εμάς όμως οι αφίξεις ακυρώθηκαν. Έτσι με τα μέχρι τώρα στοιχεία και αν δεν υπάρξουν αλλαγές ,ακυρώσεις ,τροποποίησες τα 3 κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι της Καβάλας θα είναι τα εξής :


* Mπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση καθώς και να τις κατεβάσετε - αποθηκεύσετε στην συσκευή σας. Η μοναδική άφιξη του Σεπτεμβρίου είναι πολύ ευχάριστη καθώς το αδερφάκι του SEADREAM 1 ,SEADREAM 2 αναμένεται να καταπλεύσει στις 23/09/21 στο λιμάνι της Καβάλας τις πρώτες πρωινές ώρες προερχόμενο από την όμορφη Σκιάθο . Το Mega Yacht είναι η πρώτη φορά που θα καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης μας και θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα ,οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό το λιμάνι της Bozzcada της Τουρκίας.

Τον Οκτώβριο θα έχουμε τις δύο τελευταίες αφίξεις για φέτος οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από δύο πολύ αγαπημένα κρουαζιερόπλοια που έχουν προσεγγίσει την Καβάλα αρκετές φορές στο παρελθόν .Πιο συγκεκριμένα στις 17/10/21 στις 07:30 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της πόλης μας το C/S AZAMARA JOURNEY της AZAMARA CLUB CRUISES ,το όμορφο πλοίο της εταιρίας το είχαμε δει και παλαιότερες χρονιές και σίγουρα η συγκεκριμένη εταιρία εδώ και αρκετά χρόνια μας συμπεριλαμβάνει πάντοτε στα σχέδια της. Το AZAMARA JOURNEY θα αποπλεύσει στις 18:00 για τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό του ,την Πάφο.

Τέλος στις 19/10/21 πρόκειται να κλείσει την ''φτωχή'' και σύντομη σεζόν με το κατάπλου του το γνωστό και εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο ''RIVIERA'' της OCEANIA CRUISES. Το C/S RIVIERA αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας στις 10:00 προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη και θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αποπλεύσει για τον επόμενο προγραμματισμένο προορισμό του ,την Κωνσταντινούπολη. Όλες οι αφίξεις είναι προγραμματισμένες ,δεν έχουμε την ευθύνη σε σχετικές αλλαγές που ενδεχομένως μπορεί να προκύψουν . Η πανδημία είναι αυτή που θα παίξει το κυρίαρχο ρόλο στο αν δούμε τελικά αυτά τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Καβάλας.


Πρόσφατα Νέα
Αρχείο
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page